Re: Fa ze Slovenska v EUR
a toto souvisí nějak s vývozem zboží? protože §46 slov. ZDPH pojednává o přepravě a §47 o vývozu
Re: Fa ze Slovenska v EUR
No o vývoz zboží ani palet ani materiálu se nejedná, jsou to režijní poplatky za revizi a garanci těch palet, že jsou dobře udělané a ta druhá faktura e za vlastně licenci na výrobu...takové ty razící značky co jsou pak na paletách, jako že jsou to originály...nevím jak to jinak popsat, ale vyvážet zboží na Slovensko nebudu, odběratele mám tady v tuzemsku, jen to nebudou garantovat České dráhy (jako dosud),ale Slovenské dráhy...Tu větu uvádějí na faktuře. Děkuji Váša
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
11. 9. 2013 8:12
Prosím o radu, mám fakturu ze Sl. v EUR, je tam uvedeno: Plnění je osvob. od DPH dle§46 a 47 s možností odpočítání daně. Já mám daň. evidenci, jsem plátce DPH. Budu to řešit? Nebo DPH vůbec vyčíslovat nebudu. Placeno je to přes banku, korunový účet. Když zadám fa v EUR jak pak dopasuju banku - jejich kurz...vůbec nevím jak na to. Děkuji za rady Váša