Re: Výdaj v hotovosti-období
Pokladní může bez problému dát výdajový doklad z 28.8. do pokladny až v září se zářiovým datem. Žádný problém v tom není. Spíše velká neochota, ke které není pokladní oprávněna. Řešte to s jejím nadřízeným. Pokud byl materiál kupovaný pro firmu a předem byl domluvený tento postup, že materiál koupíte vy, máte nárok, aby vám byl doklad proplacen.
Re: Výdaj v hotovosti-období
Dala by do září a čísla by jí v pokladně navazovala. Jinak účetním obdobím je kalendářní rok, a tudíž v průběhu toho roku se mohou dávat výdajové doklady, které s tímto rokem souvisejí. I přelom roku se dá v pohodě řešit, ale musí se chtít. Chtěla bych paní pokladní vidět, jestli by si toto dovolila i k majiteli firmy, kdyby jí doklad předal opožděně. Přeji hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
13. 9. 2013 7:59
Dobrý den, prosím o radu pro laika. Kupovala jsem pro firmu materiál v hotovosti ze svého s tím, že mi výdaj proplatí v pokladně, pak mi onemocněly děti, na doklad jsem zapomněla a donesla ho pokladní až nyní, 13.9., doklad je z 28.8. Pokladní mi ho odmítla proplatit, že už má srpnovou pokladnu uzavřenou. Není to nijak velká částka, ale moc se mi to nezdá, opravdu to nejde? S pokladní řeč není :-) Díky a pěkný víkend, Katka