Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
13. 9. 2013 11:19
Ještě ladím podrobnosti k fakturaci na SKO - Prosím o kontrolu!!! Jsem plátce DPH a pokud budu fakturovat plátci DPH na SK za dodané zboží s poštovným - budu fakturovat bez DPH-osvobozeno a přenesená daň a napíši větu ve slovenštině:
Oslobodenie od dane podl'a zákona o DPH č.235/2001 nebo FAKTUROVÁNO SE SAZBOU 0% DPH - DAŇ ODVEDE ZÁKAZNÍK" ? a zboží i dopravné -(přepravní společností) bude BEZ s 0 DPH. Mám na objednávce od odběratele IČO, DIČo SK, adresu. Mám asi hokej v termínech ! Také mám rozpor u stanovení kurzů - jeden daň.poradce mi řekl, že z úhlu pohledu DPH musí být stanoven den uskuteč.plnění-dnes udělám FA, vyskladním odešlu - kurz ČNB dnešní (když fa udělám ráno, kdy je ještě kurs CNB včerejší, po 14,30 zadám kurs nový a fa přepočítám) Druhý daňový rádce připustil, že v rámci jednoho dne budu mít 2 různé kurzy - platné jsou vlastně oba. Musím to ošetřit v podnik.směrnici? Ještě jsem něco opoměla? Díky, díky!