Re: DPP a sleva na dani
Mzdy dělá majitelka, právě ta, co mi mile ale neoblomně "vysvětlila", že u DPP se Prohlášení nepodepisuje :-D. No, budu bojovat ..
Re: DPP a sleva na dani
a to vám ta, co dělá mzdy, tvrdila, že se to srovná v daňovém přiznání ? jestlipak ví, jakou daň vám vůbec má srážet ?
nedejte se, jsou to vaše peníze
nebo si vytiskněte prohlášení z počítače, vyplňte a podepište, doneste jim ho tam s tím, že jste jim ho přinesla podepsané, aby danili zálohovou daní a uplatnili slevu. ať si klidně paní "mzdovka" zavolá na finančák
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
16. 9. 2013 7:47
Zdravím, jsem na UP a našla jsem si brigádu v hotelu jako úklid a pokojská.
V DPP mám psaných 50-/hod. Hrubá mzda za měsíc byla domluvená na 4250,- kvůli pracáku, co by bylo nad tak vyplácí firma na ruku. Podle rozpisu služeb to ale vypadalo, že to víc jak polovina hrubé mzdy asi nebude.
Problém nastal když jsem se zeptala, kdy budu moct podepsat Prohlášení poplatníka, abych si mohla uplatnit slevu.
Manažerka hotelu (manželka majitele, vyřizovala se mnou veškeré písemnosti) na mě koukala jak na marťana, prý v životě nic takového neslyšela, že u DPP se tohle nepodepisuje a sleva se neuplatnuje, že se to pak srovná v daňovém přiznání. Oponovala jsem tím, že ty moje čtyři tisíce a kousek bych musela danit srážkovou a ta je konečná. do přiznání nevstupuje. Ona pak teda když viděla že se nedám, tak řekla, že se ve mzdách nevyzná a že mi zavolá paní, co dělá mzdy (druhý majitel).
Tahle paní majitelka mě asi patnáct minut přesvědčovala, že u DPP se Prohlášení nepodepisuje, že to si pletu s DPČ, tam že to jde, stále mě přesvědčovala že se pletu ...atd. .. no byla milá ale neoblomná. Nakonec mi řekla, že jestli chci, tak si můžu skočit za paní, která jim dělá účetnictví, ta prý mi to potvrdí.
A ted co s tím. Mám nebo nemám nárok podepsat Prohlášení a uplatnit si slevu na poplatníka? Já myslím, že nárok mám, akorát ted nevím, jak přesvědčit majitele, nebo na koho bych se měla obrátit.
Lítat sobota neděle do práce za pade na hodinu, na duchod mi to nejde a jestě bych měla platit dan kterou nemusim? To mi přijde jako hodne silná káva.
Děkuji za odpovědi.