Re: exekuce
Nepíšete, v jakém pořadí exekuce přišly. Z první třetiny se sráží podle pořadí, z druhé se sráží přednostní, z nichž má výživné přednost. Srážíte v pořadí běžné výživné, dlužné výživné, ostatní přednostní pohledávky. Jestli bylo výživné první v pořadí, srážíte ho z obou třetin, ostatní čekají.
první přišla nepřednostní exekuce, potom výživné a teď přednostní exekuce. Srážela jsem 1/3 na nepřednostní. Když přišlo výživné, tak 1/3 na výživné a 1/3 na nepřednostní. Nyní mi přišla exekuce na přednostní pohledávku, ale řídí se datem dřívějším než nepřednostní exekuce.
Tak, jestli jste dostali špatně napsaný zápočťák, budete se řídit správným datem, v první třetině se dostane na první místo, ale v druhé třetině stejně bude na prvním místě výživné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
16. 9. 2013 19:37
mám zaměstnance, který má exekuci na běžné výživné 3.000,-, pak má další přednostní a nepřednostní exekuce. Mzdu má cca 9.200,- kč, 1/3 zabavitelné části mzdy činí cca 1.100,-kč. Jak budu provádět srážky.
Děkuji