Exekuce

• (neregistrovaný)

16. 9. 2013 19:37

mám zaměstnance, který má exekuci na běžné výživné 3.000,-, pak má další přednostní a nepřednostní exekuce. Mzdu má cca 9.200,- kč, 1/3 zabavitelné části mzdy činí cca 1.100,-kč. Jak budu provádět srážky.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 9. 2013 20:00

Líba (neregistrovaný)

Re: exekuce
      Nepíšete, v jakém pořadí exekuce přišly. Z první třetiny se sráží podle pořadí, z druhé se sráží přednostní, z nichž má výživné přednost. Srážíte v pořadí běžné výživné, dlužné výživné, ostatní přednostní pohledávky. Jestli bylo výživné první v pořadí, srážíte ho z obou třetin, ostatní čekají.

• 16. 9. 2013 20:18

lo (neregistrovaný)

první přišla nepřednostní exekuce, potom výživné a teď přednostní exekuce. Srážela jsem 1/3 na nepřednostní. Když přišlo výživné, tak 1/3 na výživné a 1/3 na nepřednostní. Nyní mi přišla exekuce na přednostní pohledávku, ale řídí se datem dřívějším než nepřednostní exekuce.

• 16. 9. 2013 20:32

Líba (neregistrovaný)

Tak, jestli jste dostali špatně napsaný zápočťák, budete se řídit správným datem, v první třetině se dostane na první místo, ale v druhé třetině stejně bude na prvním místě výživné.

• 16. 9. 2013 20:52

lo (neregistrovaný)

Takže z první třetiny budu strhávat přednostní exekuci s dřívějším datem a z druhé třetiny výživné

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).