OSVČ - začátečnice

• (neregistrovaný)

17. 9. 2013 10:20

Dobrý den, mám velkou prosbu o radu. Mám od 1.9 2013 ŽL a v 10/2013 budu prodávat zboží (psa) do země EU a také kupovat zboží (psa) ze země EU. Jsem neplátce DPH. Pročítám zákon a moc z toho nejsem chytrá ... nehrozí mi třeba, že bych se stala plátcem DPH, nebo, že bych se musela k DPH zaregistrovat v daném státě EU? Případně § který to řeší. Moc budu ráda za radu. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 9. 2013 10:52

alli (neregistrovaný)

Re: OSVČ - začátečnice
      tzv. osobou identifikovanou k dani s povinností registrace byste se stala, pokud byste v kalendářním roce pořídila zboží z JČS EU nad 326 tis. Kč dle §6g ZDPH

• 17. 9. 2013 11:04

Bětka (neregistrovaný)

moc děkuji, tudíž stačí si dle kupní smlouvy a příjmového dokladu u prodeje v Kč zaevidovat do zdanitelného příjmu nic víc. Pokud budu mít nákup např. v EU přepočítám dle denního kurzu a dám do nákladu (pokud nebudu muset odepisovat) a zadám na kartu DrHM, nebo dlouhodobého majetku.

Dle pročítání Zákona o DPH, se tedy mohu stát plátcem DPH pokud příjmu, nebo poskytnu službu do země EU?

• 17. 9. 2013 12:25

alli (neregistrovaný)

ano, ale nestáváte se plátcem, ale identifikovanou osobou
      viz např. http://www.jakpodnikat.cz/identifikovana-osoba-k-dph.php
      u DE postupujete tak, jak píšete, akorát nedáváte do nákladů, ale do výdajů (pokud nejde o DHM)

• 18. 9. 2013 5:17

Bětka (neregistrovaný)

All moc Vám děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).