Re: Výdaje procentem a zaměstnanec
Ne, nemusí mít sáček, ale pokud se vyplácí v hotovosti, je to nejpohodlnější. Zvlášť tam, kde se nevede pokladna. Je větší pravděpodobnost, že se doklad dochová.
Re: Výdaje procentem a zaměstnanec
Mzdové doklady musíte vést, tzn. vzít aspoň mzdové listy, ze kterých je vidět zúčtovaná hrubá mzda, odvody a čistá. Sociálka to porovná s měsíčními přehledy, které jim zasíláte. Pokud jim odvody platíte, tak to sociálka vidí, to jim nemusíte dokládat. A zaměstnanci posíláte mzdu na účet (výpis z účtu) nebo vyplácíte v hotovosti (pokladní doklad).
DĚKUJU _ Výdaje procentem a zaměstnanec
DEKUJU!!!! Nechávám zaměstnanci podepisovat výplatní pásku s datumem, kdy si peníze převzal. To mě nenapadlo doložit to tak. Jinak beru mzdové listy (jeden za konec roku 2011, kdy nastupoupil, za rok 2012 a do srpna 2013) a snad to bude OK.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
17. 9. 2013 16:30
Dobrý den,
uplatňuji výdaje procentem a mám jednoho zaměstnance. Příští měsíc mám jít na kontrolu na Okresní správu sociálního zabezpečení, prý se chodí každé 2 roky. Jak mám prokázat, že jsem zaplatil zaměstnanci mzdu a zaplatil odvody na SP, když nevedu daňovou evidenci. Nebo to po mě nebudou chtít? Prosím o radu, pokud někdo máte zaměstnance a upatňujete výdaje procentem.
Děkuju Zdeněk K.