Re: Výpověď z PP nebo dohoda o ukončení
Podle mě to možné je. 12.12. zaměstnavatel převzal Vaši výpověď, která obsahovala i Váš návrh na skončení poměru dohodou dnem 31.12. (Zaměstnanci to píší i v obráceném sledu - nejprve zaměstnanec napíše, že navrhuje skončení dohodnou nějakým dnem a pak pod to napíše, že v případě, že zaměstnavatel nebude s tímto souhlasit, dává výpověď).
Takže je možné, že zaměstnavatel z Vašeho dopisu vyrozuměl, že navrhujete ukončení 31.12., souhlasil s tím a pracovní poměr Vám 31.12. ukončil. Ale to přece nebylo zpětně, vždyť Váš návrh na skončení dohodou 31.12. obdržel už 12.12.
To zjišťujete teď, po 5 letech? Vy jste nedostala zápočťák, ve kterém den ukončení je napsaný?
To je právě to, budete se divit, ani po 5-ti letech zápočtový list nemám a nemám jak ho z něj dostat. Upozorňovala jsem na to běhěm soudů, prosila jsem úřad prácě a právě na onom úřadě práce se to celé zkomplikovalo. Bývalý zaměstnavatel po 5-ti letech poslal na úřad práce onu zmiňovanou výpověď a k větě navrhuji....., napsal, po 5-ti letech, souhlasím. A já se nemůžu s tímto úředníkem domluvit. Zkoušela jsem předložit jeho výpovědi u soudu, kde nezpochybňuje, že jsem měla onu dvouměsíční lhůtu odpracovat, ale neumožnil mi to, zkoušela jsem, že na sociálním pojištění jsem odhlášena k 28.2., ale ona úřednice si stále stojí za svým :-(
Aha, tak pokud Vás zaměstnavatel odhlásil ze sociálky dnem 28.2., tak Vás jako zaměstnance musel vést až do toho dne. Není možné, aby Vás vedl jako zaměstnance jen do 31.12 a přitom Vás odhlásil až dnem 28.2. Nemáte ani ELDP? Tam také musí být datum. Ještě si na své ZP ověřte, kterým dnem Vás odhlásil tam. Jestli také 28.2., tak to už je dvojnásobné potvrzení, že jste byla zaměstnancem té firmy až do 28.2. A v souladu s tím Vám musí vydat i potvrzení o zaměstnání. Tu větu o souhlasu tam mohl dopsat kdykoli, to není žádný důkaz. Důkazem jsou skutečná data odhlášek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
18. 9. 2013 18:13
Dobrý den,
chtěla bych někoho poprosit o názor.
Před 5-ti lety jsem zaslala zaměstnavateli dokument "Výpověď z pracovního poměru". Následně jsem dostala okamžité zrušení pracovního poměru, které řešil soud a dal mi za pravdu, že mi zaměstnavatel ukončil pracovní poměr neoprávněně a můj pracovní poměr skončil mojí výpovědí.
Tímto měl pracovní poměr skončit mou výpovědí s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Výpověď obsahovala větu, že soušasně navrhuji, aby pracovní poměr skončil k 31.12.
Výpověď byla doručena 12.12., dodejku mám. Nikdy se ke mě nevrátil jakýkoliv dokument, který by potvrzoval, že zaměstnavatel souhlasí s ukončením PP k 31.12..
Po obdržení okamžitého zrušení PP, začátkem ledna, jsem poslala doporučený dopis, že nadále trvám na zaměstnání, do uplynutí výpovědní lhůty, tj. 28.2..
Můj dotaz z ní. Je nějaká možnost, že by tento pracovní poměr mohl skončit ZPĚTNĚ dohodou, díky oné větě v mé výpovědi?
Předem všem moc děkuji za odpověď.