Re: OT: rozvod, dohledani majetku
Já osobně bych to neriskovala, sice nejsem právník, ale teď vztahy máte v pohodě, ale za pár let to tak nemusí být a pokud říkáte, že je váš muž bohatý, tak určitě pro něj nebude problém najmout si někoho, kdo by to vše vypátral a pak vás finančně zrujnuje. Nemáte třeba nějakou hodně dobrou kamarádku, nebo sestru, která by jej koupila na sebe a pak vám jej prodala? Zkuste zapřemýšlet. Já mluvím, jen dle zkušeností z mého okolí, kdy se kamarádi rozváděli a pak jsme se všichni nestačili divit, co to s lidmi udělá. Ale nejsem právník
Re:
Chtela jsem se tomu vyhnout.... manzel me podvadi poslednich 5 let, jsem posledni ktera se to dozvedela. Penize, ktere "odklanim" jsem ziskala z prodeje osobniho majetku....
Jestli povazujete takovouto radu za moralne spatnou, tak to nevim, jestli by jste zvladl byt pravnik.
OT: co je morální?
>>>>
>>>Já osobně bych to neriskovala, sice nejsem právník,
>>>ale teď vztahy máte v pohodě, ale za pár let to tak
>>>nemusí být a pokud říkáte, že je váš muž bohatý, tak
>>>určitě pro něj nebude problém najmout si někoho, kdo
>>>by to
>>>vše vypátral a pak vás finančně zrujnuje. Nemáte
>>>třeba
>>>nějakou hodně dobrou kamarádku, nebo sestru, která by
>>>jej koupila na sebe a pak vám jej prodala? Zkuste
>>>zapřemýšlet. Já mluvím, jen dle zkušeností z mého
>>>okolí,
>>>kdy se kamarádi rozváděli a pak jsme se všichni
>>>nestačili divit, co to s lidmi udělá. Ale nejsem
>>>právník
>>
>>
>>Radíte, jak odklonit majetek, ... Jinak jste v
>>pořádku?
>Paní Kamila je naprosto v pořádku, jak jste na tom Vy
>?
V současné době, kdy třeba ministr Kocourek odklonil 16 mil. v obdobné situaci, se chápání toho, co je morální, značně posouvá.
Když media informují, jak se beztrestně nakládá se státními miliardami, jak se beztrestně rozdávají trafiky, jak si premiér platí ze státního rozpočtu milenku etc., tak se už ani nedivím, že průměrný občan chce na své úrovni maximalizovat svůj osobní prospěch.
Hezký den!
Re: OT: co je morální?
Trochu velkorysé, nemyslíte ? Strach má velké oči. Vemte si schopného právníka a dostaňte to, na co máte podle zákona nárok.
Váš manžel je také jen člověk, není to žádný "terminátor". Pokud by se o něco pokusil, tak mu otevřeně sdělte, že se ho nebojíte ! Ve většině případů manžel pouze vyhrožuje, k akci přistoupí málokdy, protože moc dobře ví, že ho to může stát svobodu a půjde za mříže.
Nakonec i za vyhrožování jsou paragrafy v trestním řádu.
Mozna velkoryse, ale ja se uzivim sama, nepotrebuji a nechci jeho penize... Muj prijem je dost velky na to, abych si pozdeji postavila maly domek, ted mi jde jen o to, jak vyresit pozemek. Jiste, lze ho koupit na nekoho jineho, ale zbytecne se budou platit dvakrat vsechny dane kolem, navic nikdy nevite co se stane....
Vážně myslím to, že jednak si za manžela nevybírám hajzla, jednak pokud nemáme rozdělené jmění, tak těžko můžu mít bokem pár set tisíc, takže celé je to dost nestandartní.
Pokud měli SJM tak, bych se určitě soudila o spravedlivé rozdělení, ale rozhodně bych neměla pár set tisíc bokem.
Protože pokud to byly opravdu její peníze např. z dědictví, tak jsou výlučně její a není se čeho bát.
Jinak pokud ne a jsou "odkloněné", tak potom je to stejná úroveň jako u manžela.
Protože těžko lze říct, že manžel má nahrabáno, tudíž já si také odkloním a jeho považovat za hajzla a druhou stranu za chudáka.
>>>>>>>okolí,
>>>>>>>kdy se kamarádi rozváděli a pak jsme se všichni
>>>>>>>nestačili divit, co to s lidmi udělá. Ale nejsem
>>>>>>>právník
>>>
>>>No - když soused skočí z okna, skočíte také ?
>>>Když je někdo hajz, nemusím být nutně já také.
>>takže když bude manžel hajz a bude mít nahrabáno na
>>mnoha jiných účtech, tak vy hajz nebudete, podělíte se
>>s
>>ním o své peníze a do konce života si budete
>>pronajímat garsonku ? to myslíte vážně ?
>
>Vážně myslím to, že jednak si za manžela nevybírám
>hajzla, jednak pokud nemáme rozdělené jmění, tak těžko
>můžu mít bokem pár set tisíc, takže celé je to dost
>nestandartní.
>Pokud měli SJM tak, bych se určitě soudila o
>spravedlivé rozdělení, ale rozhodně bych neměla pár set tisíc
>bokem.
>
>Protože těžko lze říct, že manžel má nahrabáno, tudíž
>já si také odkloním a jeho považovat za hajzla a
>druhou stranu za chudáka.
Hm, žena se celý život stará, aby byla rodina a vše v pořádku a když si pak po vzoru kolem muž najde milenku, pak najednou je "bohužel" právo na jeho straně, najednou má v podnikání ztráty, je hrozný chudák a ženě s dětmi nezbudou jen oči pro pláč.
Pak by se jí nějaké "ušetřené" peníze bokem hodily.
Bohužel realita je občas ještě tvrdší. žena nemá většinou nejen na jídlo pro děti, ale ani peníze na drahé právníky.
P.S. Jinak bychom neřešili i mediích to, že je řada dětí, které nemají ani na jídlo ve školní jídelně. Co je pak morální ?
>>>>>>>>okolí,
>>>se
>>>s
>>>ním o své peníze a do konce života si budete
>>>pronajímat garsonku ? to myslíte vážně ?
>>
>>Vážně myslím to, že jednak si za manžela nevybírám
>>hajzla, jednak pokud nemáme rozdělené jmění, tak
>>těžko
>>můžu mít bokem pár set tisíc, takže celé je to dost
>>nestandartní.
>>Pokud měli SJM tak, bych se určitě soudila o
>>spravedlivé rozdělení, ale rozhodně bych neměla pár
>>set tisíc
>>bokem.
>>
>>Protože těžko lze říct, že manžel má nahrabáno, tudíž
>>já si také odkloním a jeho považovat za hajzla a
>>druhou stranu za chudáka.
>Hm, žena se celý život stará, aby byla rodina a vše v
>pořádku a když si pak po vzoru kolem muž najde
>milenku, pak najednou je "bohužel" právo na jeho straně,
>najednou má v podnikání ztráty, je hrozný chudák a ženě s
>dětmi nezbudou jen oči pro pláč.
>Pak by se jí nějaké "ušetřené" peníze bokem hodily.
>Bohužel realita je občas ještě tvrdší. žena nemá
>většinou nejen na jídlo pro děti, ale ani peníze na drahé
>právníky.
>P.S. Jinak bychom neřešili i mediích to, že je řada
>dětí, které nemají ani na jídlo ve školní jídelně. Co
>je pak morální ?
To by bylo na hodně dlouhou debatu - ale nelze ze všeho vinit pouze muže, bývá to i obráceně. Nehledě na to, že pokud si muž najde milenku - nevím jak vy, ale já, pokud bych zjistila, že to není jednorázový úlet , tak balím kufry a s takovým mužem opravdu nejsem. Podotýkám že jsem vdaná 36 let, takže mám také leccos za sebou, ale být s chlapem tak dlouho , až by to došlo do takového konce, že bych "odkláněla statisíce" to bych fakt nebyla.
Jenže pokud se všichni přizpůsobíme současnému trendu nemorálky, tak se to nikdy nezlepší a pak se raději vůbec nevdávat .
je to jak píšete na dlouhou debatu a neznáme okolnosti ale je fakt když má muž peníze a stárne najde si mladší a na víc je přesvědčen že ona ho miluje tak je to vážně jen o penězích a tomu jde jenom o jeho ego bohužel dnes za peníze všechno ale jako chlap svou původní manželce kdzž si najdu novou nechám ji auto , barák, sbalím si kartáček na zuby a půjdu.
Paní all, nikdy nevíte, co se z Vašeho manžela vyklube, někteří manželé, do kterých byste to nikdy neřekla, po letech dočista zblbnou. Vidím to teď u souseda a doufám, že já nikdy nebudu muset prožívat to, co sousedka. Kdyby mě nedejbože někdy potkalo to, co ji nebo zde Pavlu, kašlala bych na lidi, kteří by mluvili něco o mé nemorálnosti. Ti lidi mně nic nedají. "Odklonila" bych, co bych mohla a ještě bych chtěla vyrovnání od něj. Být paní Pavlou, tak bych si mu narovinu řekla o ty peníze na pozemek. No co, on situaci zavinil, vždyť by mohla chtít víc.
Ano, i to se může stát, ale nebyli jsme u toho, nikdy nevíte, kde je třeba příčina toho, že se teď tak chová. To je jen jejich věc, proto píšu, že o svůj nárok bych se i soudila, ale mně zase nehrozí ty odkloněné statisíce. Ale stejně nevíme, kde se vzaly. Protože pokud , jak jsem již psala, byly třeba předmětem dědictví, tak jsou výlučně majitelky a myslím, že stejně jinak, než po poradě s právníkem paní nemůže udělat nic, na co by v budoucnu nemusela doplatit.
Takže moje rada - kontaktovat právníka a možnosti probrat s ním, tady jsou to jen naše domněnky coby kdyby.
Soused má jistě právo skočit z okna, stejně jako já mám právo ho nenapodobit. :-))
Já jsem nepsal o sobě, jen jsem uvedl, že se pohled na morálku značně posouvá mj. podle toho jaký vzor dávají zločinci (odsouzení i dosud na odsouzení čekající) v nejvyšších funkcích.
Samozřejmě obecně souhlasím s Vaším názorem "Když je někdo hajzl, nemusím být nutně já také."
Problém ale je, kdy je to "normální" (jako u trafik, kdy celé vedení ODS a TOP09 to považovalo za normální) a kdy už je to chování hajzla. A vo to tu de. :-))
Hezký den!
Re: Pro Kamilu
Jen radím ženě v nouzi. Takových případů mám kolem sebe dost a v 90% je to tak, že si chlap najde mladší a manželku vykopne a ještě když je v pohodě, tak ji to dá sežrat.
Jak paní říká, tak manžel rozhodně nouzí netrpí a bůhví, kolik takových kont odkloněných má on.
Všem ostatním děkuji za podporu.
Re: OT: rozvod, dohledani majetku
Zdravím, nejsem právník. Ale pokud je to tak jak říkáte, že on má peněz dost, můžete snad posoudit, kolik by vám manžel musel dát, pokud byste na něj tvrdě tlačila, nehledě na to na čem jste se dohodli doteď.
Tady v diskusi to padlo, tak to jen zopakuji: přiznejte tyhle peníze manželovi i s tím, že chcete urychleně koupit výhodný pozemek. Nadrzo. Ať o tom ví a rozhodne se sám, zda půjde do vyostřeného sporu s vámi (a ještě na tom třeba prodělá), anebo to nechá plavat...Takhle bych to udělal pouze v tom případě, že bych si byl bohatstvím partnera opravdu stoprocentně jist.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 9. 2013 8:04
Dobry den
chtela jsem se zeptat, jak se u rozvodu dohledava majetek, jestli soud automaticky projizdi katastr nemovitosti atd. Manzel je bohaty, v podstate tahne vetsinu nakladu domacnosti. Ja mam par set tisic v hotovosti o kterych nevi. Naskytla se mi moznost koupe pozemku o ktery velmi stojim, ale mam strach, abych pak nemusela polovinu ceny "dluzit" manzelovi. Jak jsem psala, bohaty je dost a nepredpoklada ze bych mela nejaky majetek, takze sam urcite nebude patrat. Na podminkach rozvodu jsme dohodnuti, majetek rozdelen (odchazim s par vecmi), jinak spolu vychazime v ramci moznosti celkem dobre. Chci si postavit maly domek na stari, pozemek je za vybornou cenu, ale musim ho koupit ted, jinak se proda dalsimu zajemci...
dekuji za pomoc, Pavla