Opravdu jste to ještě nikdo neměl?Prosím
Prosím poraďte.
Zatím jsem také pátrala. Našla jsem si tiskopis Cestovní příkaz.
Ale nevím si rady, kde nastal počátek a konec pracovní cesty? Je to u něho doma?
Proto nevím, jakou uvést hodinu v kolonce odjezd a příjezd.
Zda je to hodina, kdy mu jela tramvaj z místa bydliště a příjezd, kdy tou tramvají přijel zpět do místa bydliště?
Z tohoto pak vyjde čas trvání pracovní cesty asi na 11 hodin, tzn. že dostane stravné ve výši 66,-- Kč?
Moc děkuji za radu a přeji pěkný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
19. 9. 2013 9:50
Dobrý den, prosím o pomoc, nikdy jsem to nedělala.
Zam-nec měl přesčas o víkendu. V SO pracoval od 7,30 do 17,30, tj. bez přestávky 9,5hod. A v NE pracoval od 7,30 do 13,30 tj. 5hod. Pracoval na svém pracovišti.
Dle ZP § 152 má nárok na cestovní náhrady. A já vůbec nevím, co s tím? Je na to nějaký tiskopis? A jak ho má zam-nec vyplnit?
Do práce se dostavil MHD, na kterou má měsíční kartu - tzn., že nemá jízdenky. Náhrady mu náleží od 7,30 nebo dříve - např. dorazil v 7,18. Tzn. že vypíše do "nějakého" formuláře 7,30 - 17,30 a budou mu náležet náhrady Kč v sazbě 10 hodin?
Ještě prosím, kde najdu sazby stravného?
Nikdy jsme tu nepsali žádné cestovní náhrady, toto je první případ, proto prosím o radu, jak se to dělá.
PS: jdu si hledat tiskopis, snad mi někdo mezitím poradíte.
Děkuji za ochotu a přeji pěkný den