Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
19. 9. 2013 11:37
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec ranní-odpolední-noční, so-ne volno marodil od 9.9. do 15.9. Měl by mít náhradu od z-tele 5 pracovních dnů, z toho 1. 3dny neplacené, tj. k proplacení náhradu za 2 dny 15 hodin – čt a pá. Zaměstnanec ovšem nastoupil do práce v neděli na noční ve 22.00 hodin. Když jsem zadala, že poslední den PN odpracoval 2 hodiny, systém mu z oněch 15 hodin náhrady odečetl 2 hodiny, je to správně? V neděli nebyla jeho pracovní směna, noční směna „spadne“ do pondělí. V systému pak vyjede počet pracovních dní nemoci 4 a kalendářních dnů 7. Tak se v tom teď nevyznám Můžete mi prosím poradit co je správně ? Možná bych neměla zadávat, že poslední den nemoci pracoval, aby se mu ty 2 hodiny neodečetly ? Měla by být neděle ve vyloučených dnech, když pracoval ? jsem z toho nějaká zmatená :-(