Re: Hot. faktury placené kartou zaměstna
Vidím problém v tom, že firemní peníze si obchoďák nemá co vkládat na svůj soukromý účet, i když je obratem posílal na účet firmy a navíc využíval toho ke svému prospěchu viz. platební karta a převod ve výši 3% na jeho penzijní připojištění. Byl to vlastně jeho nezdaněný příjem a z něho plynoucí důsledky pro vás i pro něho.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
19. 9. 2013 20:06
Dobrý den, prosím o radu. Dnes mě pořádal jeden z našich zákazníků o zaslání pokladního dokladu k faktuře, kterou platil našemu obchodnímu zástupci a od které má na faktuře jen rukou dopsaný text hotovost přijal + podpis. Po kontrole úhrady jsem zjistila, že faktura byla placena kartou ( tuto možnost platby mají zákazníci také). Obchodní zástupce mi k tomu řekl, že to tak dělá již několik let, vybrané peníze vkládá na svůj účet a přes kartu převádí obratem do firmy, protože využil nějakou nabídku banky, že mu z plateb kartou budou převádět snad 3 procenta na nějaké penzijní pojištění. Nevidí v tom problém, protože kartou mohl platit i zákazník a vyšlo by to nastejno. Za ty roky jde o několik set tisíc korun. Nevím, co s tím ( asi zpětně už nic, do budoucna jsme zakázali), nemůže být problém ze strany finančního úřadu?