Kurzové rozdíly - Kamila II + jinka

• (neregistrovaný)

20. 9. 2013 7:25

Dobrý den, mohu se ještě vrátit k debatě o KR ze dne 19.09.2013? My vyplácíme zálohu na sl. cestu vždy hodně vyšší a zaměstnanci vždy vrací. Vydáváme z pokladny EUR. Výdej i příjem z a do pokladny účtuji stejným kurzem a ten je den vyplacení zálohy. Účtuji přes účet 335. Zde mi KR nevzniká. Ve vnitrodokladech proúčtovávám průběh sl. cesty tj. náklady na ni a toto účtuji dle směrnice tj. kurzem ČNB předchozího dne. Až zde mi vzniká na účtu 335 KR. Nejsme auditovaná společnost a ani neberu účtování na lehkou váhu, ale stále jsem přesvědčena, že ten kurzák někde musí vzniknout a jestli je to v pokladně nebo ve vnitrodokladech, nebo v bance, tak společnosti nenavyšuji ani nesnižuji HV. Jediný problém vidím ve zkreslení výkazu. tj 512 a 563,663 a to ty KR alespoň u nás nejsou tak vysoké. A jak píši výše zaměstnanec vždy vrací. Budu předávat účetnictví a z debaty jsem celá zmatená a nevím zda není vše špatně.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 9. 2013 7:53

Kamila II (neregistrovaný)

Re: OT - Kamila II + jinka , prosím KR
      Dle čeho vypočítáváte náhradu pro zaměstnance, tam se odrazte. Cesťák - nárok zaměstnance spočítejte datumem vydání zálohy - to je základ. Aby zaměstnanec nebyl nijak poškozen. Pokud vydáváte a přijímáte zálohu v cizí měně do pokladny, tak účtujete vždy kurzem dle směrnice, jestli je to u vás kurz předchozího dne, tak kurzem předchozího dne. A v tom případě Vám vznikne KR na 335.
      Ono, každý to trošku účtuje jinak, možná kdybyste napsala přesně účtování, lépe bych se v tom zorientovala, ale máte pravdu, kurzák vzniknout musí.

• 20. 9. 2013 8:41

Bětka+ (neregistrovaný)

Re: OT - Kamila II + jinka , prosím KR
      >>Dobrýpřes
      >>účet
      >>335. Zde mi KR nevzniká. Ve vnitrodokladech
      >>proúčtovávám průběh sl. cesty tj. náklady na ni a toto
      >>účtuji dle
      >>směrnice tj. kurzem ČNB předchozího dne. Až zde mi
      >>vzniká na účtu 335 KR. Nejsme auditovaná společnost
      >>a
      >>ani neberu účtování na lehkou váhu, ale stále jsem
      >>přesvědčena, že ten kurzák někde musí vzniknout a
      >>jestli
      >>je to v pokladně nebo ve vnitrodokladech, nebo v
      >>bance, tak společnosti nenavyšuji ani nesnižuji HV.
      >>Jediný
      >>problém vidím ve zkreslení výkazu. tj 512 a 563,663 a
      >>to ty KR alespoň u nás nejsou tak vysoké. A jak píši
      >>výše zaměstnanec vždy vrací. Budu předávat
      >>účetnictví
      >>a z debaty jsem celá zmatená a nevím zda není vše
      >>špatně.
      >
      >Dle čeho vypočítáváte náhradu pro zaměstnance, tam se
      >odrazte. Cesťák - nárok zaměstnance spočítejte datumem
      >vydání zálohy - to je základ. Aby zaměstnanec nebyl
      >nijak poškozen. Pokud vydáváte a přijímáte zálohu v cizí
      >měně do pokladny, tak účtujete vždy kurzem dle
      >směrnice, jestli je to u vás kurz předchozího dne, tak kurzem
      >předchozího dne. A v tom případě Vám vznikne KR na
      >335.
      >Ono, každý to trošku účtuje jinak, možná kdybyste
      >napsala přesně účtování, lépe bych se v tom zorientovala,
      >ale máte pravdu, kurzák vzniknout musí.
      Moc děkuji za reakci. Účtuji jednoduše jen přes 335. Pokladna 335/211 a opačně. Pohyby v pokladně EUR jedním kurzem dnem zálohy, vyúčtování cesťáku ve vnitro kurzem předchozího dne a teprve po zaúčtováni celého cesťáku 512/335 kontroluji účet 335 a doúčtovávám buď proti 563 nebo 663. Asi tu nebudeme řešit nesmyslné předpisy a zákony, které jen slovíčkaří, ale účetní se s každým problémem musí poprat sami. Moc děkuji za toto Diskuzní fórum a hlavně všem, kteří jsou ochotni na úkor svého volného času a bez odměny v něm diskutovat a pomáhat druhým. Naši zákonodárci by měli naopak peníze vracet. Ale to všechny víme.
      >
      >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).