Re: OT - Kamila II + jinka , prosím KR
Dle čeho vypočítáváte náhradu pro zaměstnance, tam se odrazte. Cesťák - nárok zaměstnance spočítejte datumem vydání zálohy - to je základ. Aby zaměstnanec nebyl nijak poškozen. Pokud vydáváte a přijímáte zálohu v cizí měně do pokladny, tak účtujete vždy kurzem dle směrnice, jestli je to u vás kurz předchozího dne, tak kurzem předchozího dne. A v tom případě Vám vznikne KR na 335.
Ono, každý to trošku účtuje jinak, možná kdybyste napsala přesně účtování, lépe bych se v tom zorientovala, ale máte pravdu, kurzák vzniknout musí.
Re: OT - Kamila II + jinka , prosím KR
>>Dobrýpřes
>>účet
>>335. Zde mi KR nevzniká. Ve vnitrodokladech
>>proúčtovávám průběh sl. cesty tj. náklady na ni a toto
>>účtuji dle
>>směrnice tj. kurzem ČNB předchozího dne. Až zde mi
>>vzniká na účtu 335 KR. Nejsme auditovaná společnost
>>a
>>ani neberu účtování na lehkou váhu, ale stále jsem
>>přesvědčena, že ten kurzák někde musí vzniknout a
>>jestli
>>je to v pokladně nebo ve vnitrodokladech, nebo v
>>bance, tak společnosti nenavyšuji ani nesnižuji HV.
>>Jediný
>>problém vidím ve zkreslení výkazu. tj 512 a 563,663 a
>>to ty KR alespoň u nás nejsou tak vysoké. A jak píši
>>výše zaměstnanec vždy vrací. Budu předávat
>>účetnictví
>>a z debaty jsem celá zmatená a nevím zda není vše
>>špatně.
>
>Dle čeho vypočítáváte náhradu pro zaměstnance, tam se
>odrazte. Cesťák - nárok zaměstnance spočítejte datumem
>vydání zálohy - to je základ. Aby zaměstnanec nebyl
>nijak poškozen. Pokud vydáváte a přijímáte zálohu v cizí
>měně do pokladny, tak účtujete vždy kurzem dle
>směrnice, jestli je to u vás kurz předchozího dne, tak kurzem
>předchozího dne. A v tom případě Vám vznikne KR na
>335.
>Ono, každý to trošku účtuje jinak, možná kdybyste
>napsala přesně účtování, lépe bych se v tom zorientovala,
>ale máte pravdu, kurzák vzniknout musí.
Moc děkuji za reakci. Účtuji jednoduše jen přes 335. Pokladna 335/211 a opačně. Pohyby v pokladně EUR jedním kurzem dnem zálohy, vyúčtování cesťáku ve vnitro kurzem předchozího dne a teprve po zaúčtováni celého cesťáku 512/335 kontroluji účet 335 a doúčtovávám buď proti 563 nebo 663. Asi tu nebudeme řešit nesmyslné předpisy a zákony, které jen slovíčkaří, ale účetní se s každým problémem musí poprat sami. Moc děkuji za toto Diskuzní fórum a hlavně všem, kteří jsou ochotni na úkor svého volného času a bez odměny v něm diskutovat a pomáhat druhým. Naši zákonodárci by měli naopak peníze vracet. Ale to všechny víme.
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
20. 9. 2013 7:25
Dobrý den, mohu se ještě vrátit k debatě o KR ze dne 19.09.2013? My vyplácíme zálohu na sl. cestu vždy hodně vyšší a zaměstnanci vždy vrací. Vydáváme z pokladny EUR. Výdej i příjem z a do pokladny účtuji stejným kurzem a ten je den vyplacení zálohy. Účtuji přes účet 335. Zde mi KR nevzniká. Ve vnitrodokladech proúčtovávám průběh sl. cesty tj. náklady na ni a toto účtuji dle směrnice tj. kurzem ČNB předchozího dne. Až zde mi vzniká na účtu 335 KR. Nejsme auditovaná společnost a ani neberu účtování na lehkou váhu, ale stále jsem přesvědčena, že ten kurzák někde musí vzniknout a jestli je to v pokladně nebo ve vnitrodokladech, nebo v bance, tak společnosti nenavyšuji ani nesnižuji HV. Jediný problém vidím ve zkreslení výkazu. tj 512 a 563,663 a to ty KR alespoň u nás nejsou tak vysoké. A jak píši výše zaměstnanec vždy vrací. Budu předávat účetnictví a z debaty jsem celá zmatená a nevím zda není vše špatně.