Re: daně z brigády
POkud bude výdělek na brigádě nad 5000 Kč (i třeba jen v jednom měsíci)- musíte podat přiznání na základě všech potvrzení od zam-telů.
Pokud bude výdělek na brigádě do 5000 Kč - nemusíte podávat přiznání, o roční zúčtování požádáte zam-tele na HPP.
(předpokládám, že nemáte jiné příjmy)
Ale kdyby byl příjem z brigády do 5tis. Kč tak mi zúčtování můj zaměstnavatel neudělá, když byla stržena tedy srážková daň, nebo ano? Prohlášení mám podepsané u hlavního pracovního poměru na dobu neurčitou. děkuji
Když Vám u druhého zaměstnavatele (tam, kde nemáte podepsané prohlášení, tzn. tam kde máte "brigádu") srazí srážkovou dań, tak tím je tato daň splněná a nikam už nevstupuje, nikam už tuto daň nedokladáte. V takovém případě Vám první zaměstnavatel (tam kde máte podepsané prohlášení) zúčtování udělá, když o něj požádáte. Kdybyste ale měla u "brigády" zálohovou daň (tzn. že byste v některém měsíci měla víc než 5000 hrubého), pak by Vám Váš "hlavní" zaměstnavatel zúčtování nesměl udělat, protože Vy byste byla povinna podat přiznání, do kterého byste zahrnula jak příjem z "hlavního" tak příjem, který byl zdaněný zálohovou daní z "brigády".
Děkuji Vám, už chápu :-)
>>>POkud bude výdělek na brigádě nad 5000 Kč (i třeba
>>>jen
>>>v jednom měsíci)- musíte podat přiznání na základě
>>>všech potvrzení od zam-telů.
>>>
>>>Pokud bude výdělek na brigádě do 5000 Kč - nemusíte
>>>podávat přiznání, o roční zúčtování požádáte zam-tele
>>>na
>>>HPP.
>>>(předpokládám, že nemáte jiné příjmy)
>>
>>Ale kdyby byl příjem z brigády do 5tis. Kč tak mi
>>zúčtování můj zaměstnavatel neudělá, když byla
>>stržena
>>tedy srážková daň, nebo ano? Prohlášení mám podepsané
>>u
>>hlavního pracovního poměru na dobu neurčitou. děkuji
>
>Když Vám u druhého zaměstnavatele (tam, kde nemáte
>podepsané prohlášení, tzn. tam kde máte "brigádu") srazí
>srážkovou dań, tak tím je tato daň splněná a nikam už
>nevstupuje, nikam už tuto daň nedokladáte. V takovém
>případě Vám první zaměstnavatel (tam kde máte podepsané
>prohlášení) zúčtování udělá, když o něj požádáte.
>Kdybyste ale měla u "brigády" zálohovou daň (tzn. že byste
>v některém měsíci měla víc než 5000 hrubého), pak by
>Vám Váš "hlavní" zaměstnavatel zúčtování nesměl udělat,
>protože Vy byste byla povinna podat přiznání, do
>kterého byste zahrnula jak příjem z "hlavního" tak příjem,
>který byl zdaněný zálohovou daní z "brigády".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 9. 2013 14:39
Dobrý den, pokud pracuji na HPP, mám podepsané prohlášení a najdu si brigádu u jiného zaměstnavatele. Tam již prohlášení podepsat nemůžu. Zajímá mě. jak by to bylo se zúčtování daní za 2013. Provede mi ho zaměstnavatel, přeplatek vrátí v březnové mzdě, nebo si opravdu musím sama vypracovat daňové přiznání na základě vydaných Potvrzení od zaměstnavatelů? děkuji