Re: DUZP při přijetí služby-tuzemsko
Ještě tedy pro tu moji natvrdlou hlavu:-) jsem z toho pořád nějaká zmatená :_( Vždy když dostanu fakturu, DUZP bude den, který je uveden na faktuře a uplatnění DPH ke dni přijetí dokladu? Nebude DUZP stejné jako uplatnění DPH(tedy ke dni obdržení dokladu?)Moc děkuji
Ano, ony to jsou dvě kategorie, dle § 21 a násl. zákona o DPH je den uskutečnění zd. plnění zjednodušeně den, kdy k plnění dojde. ALe přesto, že nastal den uskutečnění zd.plnění neznamená to ještě, že máte nárok na odpočet daně. Tento nárok máte dle §73 ZDPH až v okamžiku, kdy v ruce držíte daňový doklad. ( netýká se reverse charge).
Aha,já totiž myslela, že když si zadávám do systému fakturu přijatou, (datum účetního případu)tak DUZP i uplatnění bude v den obdržení dokladu. (v den účetního případu)Takže DUZP vždy napíšu datum,které je uvedeno na faktuře a uplatnění DPH v den obdržení (uskutečnění úč.případu)...
OK, moc Vám děkuji. Já si totiž původně myslela (nebo spíš bylo mi to tak řečeno :_( ,že DUZP je den přijetí dokladu. Takže jdu si upravit doklad, kdy DUZP tedy dám dle data na faktuře a uplatnění DPH dle data, kdy jsem přijala fakturu. Snad už to říkám správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 9. 2013 10:32
Dobrý den,
mohla bych poprosit o ujištění v případě dodání služby např. za internet, telefon? Faktury byla vystavena 2.9., na faktuře mají DUZP 31.8. (je mi jasné, - v měsíci poskytnutí služby), my jsme obdrželi fakturu 5.9. , pro nás je tudíž podstatné, kdy máme doklad v ruce, pro nás bude DUZP k 5.9. Uvažuju správně? Děkuji