Odhlášení zaměstnance

• (neregistrovaný)

24. 9. 2013 6:43

Zaměstnanec dosáhl důchodového věku a začal pobírat starobní důchod do práce už chodit nebude. Když ho chci odhlásit ze ZP tak stačí když pošlu na pojišťovnu hromadné oznámení zaměstnavatele a v něm uvedu kód změny D nebo je potřeba ještě něco?? Děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 9. 2013 6:56

iva. (neregistrovaný)

Re: Odhlášení zaměstnance
      Pokud jde jen o pobírání důchodu, pak stačí kód D, ale co bude dělat, když nebude chodit do práce? Jak ho v zaměstnání povedete? Ptám se, protože o skončení PP nic neuvádíte. Pokud by skončil PP, pak budou kódy O a D.

• 24. 9. 2013 7:19

bm (neregistrovaný)

Aha takže když se uvede jen kód D tak to není považováno že ukončený prac.poměr. a co když bude uvedený jen kód O. Zjistila jsem totiž že jsem odhlašovala zaměstnance v prosinci 2012 uvedla jsem kód D ale do práce u nechodí ukončil prac. poměr. takže jsem platili jen za zaměstnance kteří měli mzdu. Bude velký problém když pošlu oznámení zpětně znovu a s oběma kódy D a O. doposud se mi ani z pojišťovny nikdo neozval že jim nesouhlasí tedy počet zaměstnanců. Děkuji moc za radu

• 24. 9. 2013 7:42

jasná. (neregistrovaný)

Kód D znamená, že se jedná o poživatele některého z důchodu. A kód O znamená, že zaměstnance odhlašujete. Takže musíte dodatečně ještě provést odhlášení .

• 24. 9. 2013 8:03

iva. (neregistrovaný)

Souhlasím. Hlavně by s ním ale měli ukončit pracovní poměr v souladu se ZP. "Nebude chodit do práce" je způsob skončení PP leda tak na zrušení za 5 áček. :-D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).