Re: Nový pracovník bez ZL,srážky
Správně by nejen sám měl nahlásit změnu zaměstnavatele, ale vy byste taky měli soudu napsat, že u vás nastoupil. V každém případě srážejte a deponujte, protože víte, že nějakou exekuci má. Zkuste ten ÚP.
Dobrý den, já tedy volám vždy na ÚP, tam mi buď sdělí, o jaké srážky šlo, popř. pošlou dokumenty.. oni mají taky povinnost exekturovi oznámitt, že z ÚP odešel, takže exekutor ví a celkem rrychle Vám vše pošle. Já nesrážím, dokud nemám nic v ruce.
Pokud nemáte zápočťák nebo potvrzení o srážkách od ÚP a ani nejste krytá jeho čestným prohlášením, že na něj není vedená exekuce ze mzdy (které pochopitelně nenapíše, protože ví, že na něj exekuce vedená je), tak se při nesrážení vystavujete nebezpečí, že exekutor bude později chtít deponované částky po Vás (které Vy ale nebudete mít, protože jste nic nesrážela, ačkoli jste srážet měla). Také bych jako Vy volala na ÚP, ať pošlou potvrzení o prováděných exekucích a než bych ho dostala, srážela bych a deponovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
24. 9. 2013 8:19
Prosím zkušenější o radu, jak postupovat. Nastoupil k nám nový pracovník, nemá zápočtový list, byl prý na úřadu práce. Dala jsem mu podlepsat, že nemá žádné soudní srážky, tam mi sdělil, že srážky má. Prý mi to dají vědět, prý se srážky mají deponovat, ale jaké,to mi nebyl schopen upřesnit. Tak nevím, jestli mám zavolat na úřad práce, nebo čeket, až se někdo ozve.