Dobropis na faktury r. 2010

• (neregistrovaný)

24. 9. 2013 17:53

Dobrý den - jde provést dobropis na faktury z roku 2010 a 2011? Se společností se rozcházím ne v dobrém, faktury mi proplatit nechtějí (pozadí je trochu složitější) a nechci, aby mi v pohledávkách visely ty faktury, které splaceny nikdy nebudou. Vedu daňovou evidenci. Mohu na to vystavit dobropis?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 9. 2013 19:41

E. (neregistrovaný)

Re: dobropis na faktury r. 2010
      Samotný dobropis by měl být doložen asi zápisem, nejlépe notářským, v každém případě musíte dodanit veškeré výdaje, které se k tomuto dobropisu vztahují.

Nebo je tam necháte viset do momentu dle §24,odst.2y, pokud by toto nenastalo, dodaníte pohledávku v momentě přerušení nebo ukončení podnikání.

• 24. 9. 2013 19:47

JS (neregistrovaný)

No z mé strany - daním až v okamžiku zaplacení (daňová evidence), by to neměl být problém, ne? Druhá strana vede účetnictví, tak to je pak její problém, ne? Jsem naštvaná, ale smířená, ale chci to alespoň na mé straně mít v pořádku....

• 24. 9. 2013 19:54

E. (neregistrovaný)

V DE daníte až v případě zaplacení, ale pokud nezaplatí a budou Vám tam roky viset pohledávky, které nebudete moci odepsat dle §24, odst.2y, pak je dodaníte i když Vám je neuhradí v případě přerušení nebo ukončení podnikání!!

• 24. 9. 2013 19:55

E. (neregistrovaný)

Ještě dodám - druhá strana pak dobropisované faktury musí zdanit jako příjem, ale to není Vaše starost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).