Re: prosím zkušené mzdové
(3) Zaměstnavatel může požadovat práci přesčas nad rozsah uvedený v odstavci 2 pouze na základě dohody se zaměstnancem.
A jelikož není psané, jaká forma dohody musí být, pak stačí ústní dohoda, kdy se zaměstnavatel se zaměstnancem ústně dohodnou.
Přestávku mezi směnama a nepřetržitý odpočinek máte nastudovaný správně, tak jen se tím řídit a je vše v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
25. 9. 2013 7:07
Dobrý den, prosím Vás, chtěla jsem se zeptat, jestli sepisujete se zaměstnancem nějakou dohodu o tom, že souhlasí s přesčasovými hodinami, když za týden těch přesčasů bude mít víc jak 8 hod. konkrétně 12 hod.? Ze zákona je totiž možno mít jen max. 8 hod. přesčasů, pokud nebylo dohodnuto jinak. Ještě se chci zeptat, jestli je u přesčasových hodin dána nějaká povinná přestávka kvůli odpočinku? Platí tam také , že musí mít zaměstnanec přestávku 11 hod. mezi tím, než začne znovu pracovat? A také nepřetržitý odpočinek 35 hod. v týdnu? Nebo i další povinnosti? Děkuji za odpovědi a rady, ze ZP jsem to nějak plně nepochopila a nevím, kde jinde to mám zjistit.