Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

25. 9. 2013 9:15

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda může být dohoda o provedení práce sepsána tak, že částku mi firma vyplatí celkovou, která je dohodnuta v dohodě a firma mi nebude měsíčně ztrhávat daň zálohovou. Já si pak podám za příšlušný rok daňové přiznání, kde peníze zdaním. Jde to tak?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 9. 2013 9:26

Lu. (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce
      Najednou vyplatit lze, ale, pokud odměna přesáhne 10 000,-, tak se odvádí soc. poj., zdrav. poj. a zdanit se musí každopádně.
      Vy si podáte daňové přiznání a zahrnete tam i tuto odměnu.
      Pokud by ale odměna byla do 5 000,-, tak bude sražena daň srážková a tato odměna se již nikde neobjeví a nemusíte podávat přiznání, pokud nemáte povinnost z jiného důvodu.

• 25. 9. 2013 9:34

jasná. (neregistrovaný)

Vy si můžete podepsat prohlášení (pokud již nemáte podepsáno jinde) a i při odměně do 5 000,-Kč bude daň zálohová. Při odměně do 10 000,-Kč měsíčně a uplatnění slevy na poplatníka bude daň nulová. Takže nebudete platit ani SP, ZP ani daň.

• 25. 9. 2013 9:38

děkuji (neregistrovaný)

Prohlášení už podepsané mám u jiné firmy, kde jsem zaměstnaná na hlavní pracovní poměr. U té firmy, kde bych měla podepsanou dohodu o provedení práce bych dostávala měsíčně 15000kč.

• 25. 9. 2013 9:40

jasná. (neregistrovaný)

Pak z této odměny zaplatíte SP, ZP a zálohovou daň. V příštím roce budete muset podat daňové přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).