Re: porušení kázně
O podporu v nezaměstnanosti byste přišla pouze v případě, že byste se dopustila porušení povinností zvlášť hrubým způsobem, za což se obvykle považuje až dlouhodobější neomluvená absence, nikoliv jednodenní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
25. 9. 2013 18:04
Dobrý den,
pracuji ve státní správě a dne 10.10.13 mi již nebude prodloužená pracovní smlouva,kterou jsem měla na rok.Vedoucí mi dělá od začátku nástupu naschvály. Kolegyně mi sdělily,že je to tím,že jsem oblíbená,mám vyšší vzdělání než ona a tak mi vlastně dělá celý rok naschvály.Nyní jsem již podepsala "raději"ukončení,tedy seznámení s tím,že beru na vědomí, že mi nebude PS prodloužená,at' mám od ní pokoj.A nyní se ptám,když už jsem podepsala ukončení-neprodloužení pracovní smlouvy,může mi z ničeho nic dát paragraf..za porušení pracovní kázně?Jeden den jsem si totiž vzala indispoziční volno a jelikož jsem neměla kredit,tak jsem to vedoucí oznámila až kolem 11 hodiny,že nepřijdu do práce.A ona mi dnes oznámila,že jsem porušila pracovní kázeň,že jsem to měla nahlásit hned ráno.Může mi tedy toto udělat,když už mi nebude prodloužená PS.Vyhrožovala mi totiž,že se postará o to,abych neměla nárok na podporu v nezaměstnanosti.
Děkuji za pomoc a radu.
Hanka Malíčková.