Re: Do kdy se plati vyzivne-alimenty?
Pokud nebude syn o prázdninách již zaměstnán, tj. výdělečně činný, náležejí prázdniny ke školnímu roku a otec je povinen výživné hradit. Placení výživného od září potom záleží na tom, zda bude syn zaměstnaný, nebo dále studovat atd. Rodič hradí výživné do té doby, než je dítě schopno se samo živit.
Pokud by se otci něco nezdálo, může si zažádat o ukončení výživného.
>>>Mam dotaz:manzel ma syna z predesleho vztahu. V
>>>kvetnu
>>>mu bude 18let. Do kdy se plati vyzivne? Je mi
>>>jasne,ze
>>>do 18ti v tomto pripade ne,ale do ukonceni skolni
>>>dochazky(uciliste). Tedy do cervna. Ma platit i za
>>>cervenec a srpen? Nebo dokud si kluk nenajde praci.
>>>Pokud by
>>>sel dal studovat,tak se plati dal. Nebo to musi byt
>>>ukonceno soudne. Dekuji moc
>>
>>Pokud nebude syn o prázdninách již zaměstnán, tj.
>>výdělečně činný, náležejí prázdniny ke školnímu roku
>>a
>>otec je povinen výživné hradit. Placení výživného od
>>září
>>potom záleží na tom, zda bude syn zaměstnaný, nebo
>>dále studovat atd. Rodič hradí výživné do té doby, než
>>je
>>dítě schopno se samo živit.
>>Pokud by se otci něco nezdálo, může si zažádat o
>>ukončení výživného.
>http://www.socialni-davky.cz/vyzivne-na-dite-2013
Dekuji za odpoved. Potvrdila jste mi to co jsem si myslela. Otec plati na syna. Jeho matka ho zrejme bude nutit studovat dal,aby otec dal platil.. Nebo jej necha zaregistrovat na UP,aby otec i tak dal prispival. Udela cokoliv aby na syna dostavala penize. Ma zname u soudu,kteri by ji v tom pomohli. Proto se ptam,abych byla v obraze. A aby se vztah syna a otce zbytecne nepokazil.
Sice chápu, že vám jako druhé manželce se to nelíbí, ale na druhou stranu by otec, kterému záleží na synově budoucnosti, měl sám syna nutit k tomu, aby studoval. Věřte tomu, že za těch "pár korun", které synovi na alimentech v době jeho studia zaplatí, si matka určitě na dovolenou nevyrazí.
Ja to chapu,a beru to. Je to prvorozeny syn. Uplne mi vypadlo ze po 18tinach to dostava syn a ne matka. Syn nevi zda pujde dal. Skola mu moc nejde. Bude muset ale platit,kdyz bude na uradu prace? Jsem druha manzelka,ale povinnosti ohledne syna respektuju a beru..
Nepochopil jste me. Syn je v poho,ale jeho matka moc ne. Ma rada penize .ale ne jako matka,pro sve dite,ale celkove. Znova se vdala,to ji preju,ale byl to ucelovy snatek. Coz mi potvrdilo i par jejich blizkych. Proto jsem se radsi informovala. Nechci na nikoho hazet spinu,ale nevite jak to mezi muzem a matkou syna je. Kolik veci si byla schopna vymyslet,a byl i soud,kde to muz i syn vyvratili. Ale to je jina kapitola.
jistě. kolik platí manžel alimenty, aby si z nich matka užívala? 10 tisíc? dvacet? protože pokud míň, tak si z nich těžko něco sama užije. platí synovi bydlení, teplo, světlo, vodu, jídlo, výdaje do školy, oblečení apod. pokud tedy chlapec nemaká na brigádách. a takový 18ti letý dítě stojí mnohem víc. ale možná křivdím, možná mu váš muž kromě výživného platí i mobil, výdaje do školy, oblečení, sportovní potřeby, záliby apod. pak pardon.
Mate pravdu,ze matka mu plati teplo,svetlo atd. Ale muz mu taky kupuje osaceni,obuv aj. A kdykoliv matka zavola ze syn potrebuje uhradit krouzek,sportovni potreby,nebo neco shani. Tak muz plati. Je to jeho syn,chce aby mel zajmy ktere ho bavi. Proto jsem se ptala,jak dlouho ma muz platit vyzivne(kdyz prispiva i jinak). Neni to ze bych byla skrt kvuli "par" korunam. A 18ti lete dite nestoji 10 nebo 20tis. Leda ze by byl extremne narocny a vybiravy,treba skrz osaceni(chtel by pouze znackove). Nezlobte se. Ale takove vydaje nemam ani ja. Nastesti syn je normalni a rozumny. Vi na co ma a co si muze dovolit. Protoze oba jeho rodice maji nove rodiny,tudiz i vydaje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
25. 9. 2013 21:35
Mam dotaz:manzel ma syna z predesleho vztahu. V kvetnu mu bude 18let. Do kdy se plati vyzivne? Je mi jasne,ze do 18ti v tomto pripade ne,ale do ukonceni skolni dochazky(uciliste). Tedy do cervna. Ma platit i za cervenec a srpen? Nebo dokud si kluk nenajde praci. Pokud by sel dal studovat,tak se plati dal. Nebo to musi byt ukonceno soudne. Dekuji moc