Konec zkušebky během nemoci

• (neregistrovaný)

26. 9. 2013 7:51

Dobrý den,

prosím o radu: pokud 30.9. končí zamci zkušební doba a pár dní před tím, začne marodit, ZD se neprodlužuje? (prodlužuje se pouze u vyjmenovaných překážek, nemoc tam není) Takže mu PP končí 30.9., my ho s ním ukončit nemůžeme (zatím sice neschopenku nemám, ale nejspíš ji dodá) a pak případné ukončení výpovědí, dohodou, hrubé porušení? Jak dlouho mám na neschopenku čekat? 30.9. je v pondělí, pokud bych v pondělí odeslala ukončení ve zkušebce k 30.9. - není to pozdě?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2013 7:55

RenataH (neregistrovaný)

Re: konec zkušebky během nemoci
      nemáte pravdu, zkušební doba se o dobu nemoci prodlužuje, jedná se o překážku na str.zaměstnance §35 odst.4) ZP. Takže ukončit PP můžete buď po ukončení nemoci nebo nejdříve 22.dnem nemoci.

• 26. 9. 2013 8:13

Sykorka (neregistrovaný)

Toto vím, ale v překážkách nemoc uvedena není - je tam pouze: vyšetření nebo ošetření (to je jednorázová návštěva lékaře - např. zubař...), pracovnělékařské prohlídky (a další prohlídky související se zaměstnáním), přerušení a zpoždění dopravy, znemožnění cesty do zaměstnání, svatba, narození dítěte, úmrtí (účast na pohřbu), doprovod k lékaři (dítě, rod. příslušník), pohřeb kolegy, stěhování, vyhledání nového zaměstnání. Nemoc nikde nevidím, ani se pod žádnou skupinu nedá zařadit, takže ZD končí 30.9. a pak jak jsem psala... Nebo je ještě někde jiný §, který jsem přehlédla? Děkuji.

• 26. 9. 2013 8:19

juklik (neregistrovaný)

Přečtěte si pozorně §35 odst.4 a §191 a následující

• 26. 9. 2013 8:36

Sykorka (neregistrovaný)

Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).