Daňový domicil ještě jednou

• (neregistrovaný)

26. 9. 2013 8:37

prosím o info, když zaměstnáme cizince, kteří byli v evidenci na ÚP, tak musejí také žádat o daň.domicil na FÚ / 100,-Kč kolek /, aby mohli podepsat daň.prohlášení na sebe a děti? To už nejsou ÚP prověřeni?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2013 8:41

jasná. (neregistrovaný)

Re: daňový domicil ještě jednou
      Jak prověřeni? Zaměstnanci ÚP neřeší zda je to daňový rezident nebo nerezident. Rezidenství se týká daní a na ÚP žádné daně neplatí.
      Daňové rezidentství se zaměstnancem řeší mzdová účetní a pokud si není jistá zda je rezident nebo nerezident, pak zaměstnance vyzve k doložení daňového domicilu.

• 26. 9. 2013 8:51

SA (neregistrovaný)

děkuji, ono je to o tom, že chce každý hned podepsat a uplatňovat, ale když jim řeknu ať si zažádají na Fú+ 100,-Kč kolek, tak je problém. Proto hledám cestu, jak by to ještě jinak šlo. Ale děkuji

• 26. 9. 2013 8:55

jasná. (neregistrovaný)

Tak nastudujte, kdo je daňový rezident a kdo je daňový nerezident a nemusíte zaměstnance posílat vyřizovat daňový domicil.

• 26. 9. 2013 9:21

SA (neregistrovaný)

podle mne jsou to rezidenti, trvalý pobyt v ČR, pobývají déle než 183 dní, čestné prohlášení, že pobírají příjmy pouze v ČR, ale když jsem pročítala předchozí dotaz...někdy předevč.kde se kdosi ptal na podobnou věc, tak mě odpovědi docela nahlodaly a už si nejsem jista

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).