Re: daňový domicil ještě jednou
Jak prověřeni? Zaměstnanci ÚP neřeší zda je to daňový rezident nebo nerezident. Rezidenství se týká daní a na ÚP žádné daně neplatí.
Daňové rezidentství se zaměstnancem řeší mzdová účetní a pokud si není jistá zda je rezident nebo nerezident, pak zaměstnance vyzve k doložení daňového domicilu.
Tak nastudujte, kdo je daňový rezident a kdo je daňový nerezident a nemusíte zaměstnance posílat vyřizovat daňový domicil.
podle mne jsou to rezidenti, trvalý pobyt v ČR, pobývají déle než 183 dní, čestné prohlášení, že pobírají příjmy pouze v ČR, ale když jsem pročítala předchozí dotaz...někdy předevč.kde se kdosi ptal na podobnou věc, tak mě odpovědi docela nahlodaly a už si nejsem jista
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
26. 9. 2013 8:37
prosím o info, když zaměstnáme cizince, kteří byli v evidenci na ÚP, tak musejí také žádat o daň.domicil na FÚ / 100,-Kč kolek /, aby mohli podepsat daň.prohlášení na sebe a děti? To už nejsou ÚP prověřeni?