Re: Poradí někdo-leasing
Jde mi o to, co bude s částkou, kterou jsme zaplatili, leasing je celý zaplacený a od října 2013 do března 2014 je nulová splátka.Tzn, že podnikatel zaplatil částku 872 472,- kč ale do nákladů si uplatní jen 807 846,- kč ( v tomto je uplatněn leasing do října 2013)? Jestli mi rozumíte.
Re: Poradí někdo-leasing
Jde mi o nerozpuštěné splátky, které firma zaplatila, ale nemá je ve výdajích.Pokud by jsme nerozpuštěné splátky přefakturovalli, tak by to byl pro nás daňový příjem a nerozpuštěné splátky bychom si mohli uplatnit do výdajů?A částka, kterou by jsme fakturovali navíc, tak by musela být včetně 21% DPH ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
26. 9. 2013 11:44
Dobrý den,
firma přenechává leasing od listopadu, kde jsou do března 2014 nulové splátky.Firma si může dát do nákladů za rok 2013 leasing za 10 měsíců.Pokud firma postupníkovy vyfakturuje částku 300 000,- kč,může si podnikatel dát do nákladů i zbytek zaplaceného leasingu tj. 64 626,- kč? Nebo ne?A zbytek tj. 253 374,- vyfakturovat včetně 21% DPH? Firma neplatila akontaci.