Přijatá fa.ze zahr. a srážková daň

• (neregistrovaný)

26. 9. 2013 14:41

Dobrý den, mám přijatou fakturu ze zahraničí, jedná se o pronájem kontejneru. Kdo má zkušenost s tím, že bych v tomto případě měla z celkové částky faktury 2.100,-- srazit 5% tj. 105,-- a ty odvést FÚ jako srážkovou daň z příjmu PO ?? Dodavateli této služby bych následně měla uhradit o těch 105,-- méně, tak že pouze 1995,--. Všem děkuji za rady a zkušenosti J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2013 14:56

alli (neregistrovaný)

Re: Přijatá fa.ze zahr. a srážková daň
      a to je finanční leasing, že píšete 5%
      musíte se nejdříve podívat, zda s příslušnou zemí je uzavřena smlouva o zamezení dvojího zdanění, pokud ne postupujete dle §36 odst. 1 ZDPH, pokud ano, musíte se podívat, jak je pronájem příp. fin. leasing řešen v této smlouvě

• 26. 9. 2013 15:01

Jana55 (neregistrovaný)

Já píši 5%, jelikož mi bylo daňovým poradcem řečeno, srazit 5%, jedná se o pronájem kontejneru tipu kancelář a jedná se o Rakousko, jen mám pocit, že on sám mi to nijak nevysvětli, řekl jen sražte 5% a hotovo .... :-(

• 26. 9. 2013 15:19

alli (neregistrovaný)

pak 105,-uhradíte jako srážkovou daň FÚ na předčíslí pro srážkovou daň PO, vyplníte formulář hlášení plátce daně o dani z příjmů vybírané srážkou, dodavateli zaplatíte o 105,- Kč méně, z FÚ byste měli dostat potvrzení o zaplacení a to pošlete rakouskému dodavateli pro zápočet daně zaplacené v ČR

• 27. 9. 2013 7:13

Jana55 (neregistrovaný)

Mnohokrát děkuji za vyčerpávající odpověď J.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).