Výpověď parag. 52 písm. c

• (neregistrovaný)

27. 9. 2013 12:02

dobrý den, mnohokrát to tu bylo psáno, ale nedaří se mi najít příslušné diskuze. Proto prosím o radu zkušené a zároveň pokud bych se vyjádřila ne zcela správně, prosím za prominutí.
    Jsem na RD do 3 let dítěte, dítěti v prosinci budou 3roky, od září chodí do školky. Tento týden mi vedoucí řekla, že pro mě nemá práci a že si mám hledat nové zaměstnání. Mám smlouvu na dobu neurčitou.
    Moje dotazy zní:
    1, nejpozději v měsíci říjnu bych měla podepsat výpověď pro nadbytečnost podle ZP parag 52 písm. c (to je moje doměnka, když nemají pro mě práci), a tím bych měla nárok na odstupné, že kterého se neplatí SP a ZP?
    2, bude mi běžet dvouměsíční výpovědní doba, která by měla skončit 31.12, ale já mám nastoupit 20. prosince do práce. Co budu dělat těch 10dnů, když nemají pro mě práci? Budu placena průměrem od 20.-30.12? Nebo mi nic takového nemůžou dát podepsat, když jsem na RD a až dojdu do práce? Slíbila mi, že mi zavolá, nevím přesně kdy.
    3. kdyby mi běžela od listopadu výpovědní doba, chci si hledat zaměstnaní už nyní, kdyby se mi podařilo něco najít mohu nastoupit např. od 1.12 do nového zaměstnání s tím, že sdělím, že zápočtový list donesu až mi skončí PP u toho prvního zaměstnavatele, předpokládám, že bych u nového zaměstnavatel podepsala papír, že na mě nejsou žádné exekuce a to by zatím stačilo? Také si myslím, že bych si mohla uplatňovat slevu na poplatníka, protože nikde jinde nepracuji. Jsou to jen slova "kdyby", ale mě se jedná o to, abych věděla co mohu napsat do průvodního dopisu, které budu současně posílat se svým životopisem.
    4. Kdybych si našla práci, mohla bych se domluvit s novým zaměstnavatel, že budu pracovat zatím DPP. Jen rozdíl vidím v tom, že kdybych byla na HPP měla bych 3měsíční zkušební dobu, a na DPP, pak HPP + 3měsíční dobu
    5. v životopise mám uvádět, že jsem vdaná a že mám dítě, popř. že v době nemoci mám zajištěné hlídání? nebo tohle vůbec uvádět nemám? děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).