Dar

• 27. 9. 2013 12:25

Dobrý den, poskytujeme dary postiženému klučinovi - nákup speciálních pomůcek a pod. (Jsme s.r.o.) Teď mu chceme platit cestu do školy a zpět, protže rodiče ho vozit do školy již nemohou a jediná možnost je, že ho bude vozit Charita - za úplatu. A my jim tuto službu budeme každý měsíc hradit.
    Bude lepší uzvařít darovací smlouvu s rodiči, jim poslat částku podle předloženého vyúčtování nebo sepsat smlouvu přímo s Charitou s tím, že úhrada se vztahuje jen na služby poskytnuté dotyčnému klučíkovi?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 9. 2013 13:42

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Dar
      S Charitou, která Vám rovněž vystaví doklad o daru pro daň.účely. Přímo s FO by to šlo v př., že by pobírala ID.

• 27. 9. 2013 13:59

Orl

Teď jsem mluvila s Charitou. Oni musí vystavit faktury přímo na toho, koho vozí (nebo spíš na jeho rodiče).
      A klučina nemá ID, je mu 10 let. Ale příspěvek na péči pobírá.
      Tak bych tu smlouvu vystavila my jako dárce, klučina -obdarovaný a ve smlouvě bude uvedená Charita jako poskytovatel služby.

• 27. 9. 2013 14:43

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ještě si pročtěte § 20 odst.8, je tam i nezletilé dítě závislé na péči jiné osoby - musí to být pro vyjmenovaný účel(dopravu tam nevidím), proto jsem myslela, že lepší bude dát jako dar přímo CHaritě, to splňuje znění zákona a o využití sepsat jen nějakou dohodu, vždyť fakturovat nemusí, pokryje-li Váš dar tyto náklady.

• 27. 9. 2013 15:03

Orl

ano, taky jsem to tam nenašla. No, v pondělí to pořešíme a asi si zajdu i na FÚ. člověk chce pomoc a aby pátral po paragrafech...
      My jim budeme platit každý měsíc skutěčné náklady na dopravu. Jedině, že bychom poskytli třeba 5000,- a Charita si od tohoto odečítala každý měsíc "projetou" částku. Ale nevím, jak by se to chovalo na přelomu roku. Jestli bych to nemusela rozúčtovávat na 2013 a na 2014. Ale snad ne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).