Re: Platové zařazení - praxe?
Někomu stačí jen čestné prohlášení, kde jak dlouho a jakou profesi vykonával. Jiní zaměstnavetelé chtějí potvrzení praxe. Pokud by vám to pomohlo - měla byste lepší platové zařazení - tak bych určitě sehnala to potvrzení od dřívějších zaměstnavatelů.
Nemáte schovanou pracovní smlouvu? To by stačilo.
První dvě už nemám (to mi bylo 18 a bydlela jsem u rodičů) a u třetího mi chybí výpověď....přibližně bych dala přehled dohromady, ale pani ekonomka nic o čestném prohlášení neříkala....trvala na oslovení zaměstnavatelů...to opravdu sociální zabezpečení již neeviduje?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
27. 9. 2013 13:08
Dobrý den,
mám nastoupit do školy na úklid. Chtějí po mě prokázat praxi na určení platového zařazení. Předtím jsem pracovala ve firmě 16 let, dostala jsem výpověď s odstupným. Měsíc jsem byla na pracovním úřadě a našla jsem si práci, kde jsem odevzdala potvrzení z pracáku i zápočťák. Teď chci nastoupit do školy a pani se hrozně divila, že jsem to všechno odevzdala, prý jsem si to měla nechat abych prokázala kolik let vlastně pracuji a mám prý oslovit všechny zaměstnavatele o potvrzení....Je to opravdu nutné?? Dělám již 22let a před tím dlouhým pracovním poměrem jsem měla 4 zaměstnání a fakt netuším jak je soukromníky hledat....
Děkuji za rady