Re: příspěvek na bydlení - přerušeno
Vy máte právo podat žádost a pak povinnost každé čtvrtletí předložit formulář s příjmy. Podáváte-li DP, tak na něm vyplníte
pouze zjistěte na FÚ. To je to, co po Vás chtěli, oni už si to na FÚ zjistí sami, nic obíhat nemusíte. STane-li se to, co Vám, musíte si podat znova žádost a papír s příjmy, kde vyplníte zjistěte na FÚ. Nechci se jich vůbec zastávat, ale mají těch žadatelů asi dost, bohužel nejste sám. Moc jsem Vás asi nepotěšila, Vaše nasr chápu.
Re: příspěvek na bydlení - přerušeno
Děkuji za radu,to jsem tam taky vždy zaškrtla zjistěte si na fú,nic jinýho po mě nechtějí,prý musím čekat až jim fú pošle kolik...
Jenže takhle můžu čekat i x měsíců ,a soc. místo aby fú urgovala to mě přeruší.Nic znova vyplnovat ani nelze protože za to 2 čvt.to třeba v říjnu už nevezmou ,to potom vezmou až za 3.čtv.
Ale děkuji za radu a pochopení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
28. 9. 2013 20:26
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost každé čtvrdletí podávám na příslušném tiskopise příspěvek na bydlení, jsem OSVČ (nejsem plátce DPH)mám malý příjem tak mám vždy na pár korun nárok.
Soc.úřad -vždy mu to rozhodnutí než pošle trvá i dva měsíce,ale teď mě tak naštvali ,protože řízení o příspěvek na bydlení mi přerušili z důvodu že nedostali od FÚ odpověd na můj příjem,a jak já za to můžu? Daňové přiznání jsem podala normálně v březnu ,takže nechápu proč si příjem nejsou soc.úřednice zjistit od fú a proč jim fú nedal včas informaci.
Prý to přerušují na neurčito dokud jim fú nesdělí můj příjem,takže úřady mezi sebou nespolupracují a já už třetí měsíc nemám příspěvek.
Nevíte jak dlouho má fú povinost odpovědět úřadu soc. ?
Státní úředníci si nejsou schopni za víc jak dva měsíce zjistit můj příjem,a komunikovat mezi sebou.
Máte někdo podobnou zkušenost ? Lze se nějak bránit ? vždyt tímže mezi sebou úřady nekomunikují jsem poškozena,nemít rezervu tak jak zaplatím nájem včas?