Ukončení PP-odstupné-nemocenská

• (neregistrovaný)

28. 9. 2013 20:50

Dobrý den,
    potřebovala bych poradit. Dne 12.10.mi končí RD, bohužel se nemám kde vrátit a zaměstnavatel se mnou bude chtít ukončit PP dohodou s 3měs. odstupným a v dohodě uvedeme vyplacení odstupného v následujícím měsíci 11/2013. Jelikož mám zdravotní problémy, chci nastoupit na DPN. Tudíž 13.10. ráno se mnou zaměstnavatel sepíše dohodu s odstupným, já si potom zajdu za lékařem a ještě ten den budu na nemocenské. Nemocenský lístek zanesu zaměstnavateli. Za prvních 21.kalendářních dnů nedostanu nic a až od 22. dne mi začne čssz platit nemocenskou? Jak to bude s nahlášením na ÚP? Na ten se nahlásím po skončení DPN? Bude mi vyplaceno odstupné v tom měsíci, na kterém jsme se domluvili se zaměstnavatelem nebo po skončení DPN?
    Předem moc děkuji za odpovědi a radu :)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 9. 2013 22:24

KarlaV (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP-odstupné-nemocenská
      pokud se dohodnete na 3-měsíčním odstupné, tak se "ošidíte"...
      při výpovědi pro nadbytečnost (váš případ) byste ji převzala v říjnu, výpovědní doba by počala běžet od 1.11. a skončila by 31.12. (a v prosincové výplatě byste obdržela 3 měsíční odstupné), tzn. že v případě dohody, přijdete o mzdu za říjen-prosinec...

• 30. 9. 2013 17:13

Tereza85 (neregistrovaný)

Děkuji za radu. Jenže v podnikatelské sféře to je úplně na nic... Každý se chce zaměstnance zbavit co nejdříve, pokud už má za něj náhradu. Na soud nemám peníze ani nervy a čas. Zjístila jsem si,že mi zaměstnavatel nemůže zkrátit prac. dobu a tudíž i peníze, jak mi zaměstnavatel nabídl a měl by mě podle zákonu doplácet do průměru. Je to hodně nespravedlivé, když se chcete vrátit někde, podle zákona by vám zaměstnavatel měl umožnit vrátit na místo v rámci s vámi sepsané prac. smlouvy a v pohodě tak přejít do práce a hold už nejste zaměstnavateli po chuti, i když jste vždy mu vycházela vstříc - přesčasy, které vám nikdy neproplatil atd. A když se začnete domáhat práva, tak k vám hrozný přístup, hledá na vás chyby a jen čekáte kdy chyby uděláte. To potom nechodíte do práce s radostí,ale s hrůzou co vás tam čeká :(

• 28. 9. 2013 22:24

Lu. (neregistrovaný)

Odstupné by mělo být zaplaceno v měsíci kdy končí PP, pokud se nedohodnete jinak. Na ÚP se přihlásíte po skončení DPN, ostatní tak jak jste napsala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).