Re: Ukončení PP-odstupné-nemocenská
pokud se dohodnete na 3-měsíčním odstupné, tak se "ošidíte"...
při výpovědi pro nadbytečnost (váš případ) byste ji převzala v říjnu, výpovědní doba by počala běžet od 1.11. a skončila by 31.12. (a v prosincové výplatě byste obdržela 3 měsíční odstupné), tzn. že v případě dohody, přijdete o mzdu za říjen-prosinec...
Děkuji za radu. Jenže v podnikatelské sféře to je úplně na nic... Každý se chce zaměstnance zbavit co nejdříve, pokud už má za něj náhradu. Na soud nemám peníze ani nervy a čas. Zjístila jsem si,že mi zaměstnavatel nemůže zkrátit prac. dobu a tudíž i peníze, jak mi zaměstnavatel nabídl a měl by mě podle zákonu doplácet do průměru. Je to hodně nespravedlivé, když se chcete vrátit někde, podle zákona by vám zaměstnavatel měl umožnit vrátit na místo v rámci s vámi sepsané prac. smlouvy a v pohodě tak přejít do práce a hold už nejste zaměstnavateli po chuti, i když jste vždy mu vycházela vstříc - přesčasy, které vám nikdy neproplatil atd. A když se začnete domáhat práva, tak k vám hrozný přístup, hledá na vás chyby a jen čekáte kdy chyby uděláte. To potom nechodíte do práce s radostí,ale s hrůzou co vás tam čeká :(
Odstupné by mělo být zaplaceno v měsíci kdy končí PP, pokud se nedohodnete jinak. Na ÚP se přihlásíte po skončení DPN, ostatní tak jak jste napsala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
28. 9. 2013 20:50
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Dne 12.10.mi končí RD, bohužel se nemám kde vrátit a zaměstnavatel se mnou bude chtít ukončit PP dohodou s 3měs. odstupným a v dohodě uvedeme vyplacení odstupného v následujícím měsíci 11/2013. Jelikož mám zdravotní problémy, chci nastoupit na DPN. Tudíž 13.10. ráno se mnou zaměstnavatel sepíše dohodu s odstupným, já si potom zajdu za lékařem a ještě ten den budu na nemocenské. Nemocenský lístek zanesu zaměstnavateli. Za prvních 21.kalendářních dnů nedostanu nic a až od 22. dne mi začne čssz platit nemocenskou? Jak to bude s nahlášením na ÚP? Na ten se nahlásím po skončení DPN? Bude mi vyplaceno odstupné v tom měsíci, na kterém jsme se domluvili se zaměstnavatelem nebo po skončení DPN?
Předem moc děkuji za odpovědi a radu :)