Faktura vč. zálohy v EUR

• (neregistrovaný)

30. 9. 2013 10:03

Dobry den,
    prosim o kontrolu zda bych mohla takto zúčtovat fakturu vč. zálohy, která je od tuzemského plátce dph, ale je v EUR.
    Faktura celkem rozepsana v EUR a zároveň je přepočtena kurzem data vystaveni, tím kurzem je i DPH a tudíž si uplatním DPH dlle uvedení na fakutře. Pak je tam záloha, která byla zaplacena v EUR, ale neni z ni rozpočtené DPH. Tak to bych si už jen proúčtovala dle kurzu co se mi odečetlo z banky, asi bude nějaký kurz. rozdíl a dál bych neřešila. To je problém dodavatele, že si neodvedl DPH z přijaté zálohy, nebo se pletu ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 9. 2013 10:12

Kamila II (neregistrovaný)

Re: Faktura vč. zálohy v EUR
      Hlavně si myslím, že kurz pro DPH musí být kurzem DUZP a ne kurzem vystavení faktury, pokud není shodný.
      Účtování:
      1. zaplacena záloha 314/221 kurz 25
      2. Přijatá faktura 5.../321 kurz 26 (měl by být DUZP)
      343/321
      3. Odečet zálohy 321/314 kurz 26 (kurzem faktury)
      4. KR, který vznikne na 314

• 30. 9. 2013 10:21

JPx (neregistrovaný)

Ano, to chápu, jen pokud služba zacala např v červenci, stále běží, faktura vystavena dnes a částečná záloha zapl. ted v září ? pan vystavil fakturu na celé vyučtování s rozpisem DPH dnes s dnesnim kurzem na celkove ceny. u zálohy nemá rozepsané dph, ale pouze odečtenou zalohu v EUR a pak doplatek v EUR. Ja chapu, ze by kurzy pro přiznání dPH měly být dle duzp, ale tady by toho měl asi hodně, tak to udělal takto. Jde mi o to, zda to bude problém pro nás, při uplatnění, když si uplatníme stejnou částku dph co on odvedl na přiznání ? Přeci, pokud je to od tuzemského plátce, musí být faktura vystavena a uveden přepočet kurzem a ten bych měla já použít. tak si říkám, že to není až tak náš problém.... ??

• 30. 9. 2013 11:09

Kamila II (neregistrovaný)

Bohužel nemám zkušenost. Třeba poradí někdo jiný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).