Re: Změna dokladu po 3 měsících
>>Dobrý den,
>>potřebovala bych poradit s jednou neobvyklou situací.
>>Prodávali jsem na obchodě zesilovač pro kino u
>>kterého
>>je zřizovatel obec, tento zesilovač stál 5.530,- Kč a
>>byl vystaven daňový doklad v hotovosti v červenci
>>letošního roku. Dnes přišel člověk, který zesilovač
>>kupoval s tím, že mu obec nemůže doklad proplatit,
>>protože
>>mají ve vnitřní směrnici, že mohou proplácet v
>>hotovosti do výše 5.000,- Kč. Máme už odvedené DPH za
>>červenec
>>a nevím, jak bych mohla tomuto člověku pomoci.
>>Nenapadá Vás nějaká možnost, jak tento problém
>>vyřešit
>>správně, aby nás potom finančák nepostihoval za
>>špatný
>>postup? Děkuji všem za rady.
>
>A to je takový problém, aby si to dotyčný nechal poslat na účet?
Tuhle variantu jsem už pánovi navrhla, ale říkal, že tak to přes obec neprojde.
To by byla také možná varianta. Obec mu řekla, že u nás se má stornovat pokladní doklad a vystavit dva nové ve stejné výši a nebo stornovat pokladní doklad a vystavit fakturu. Pokud storno dokladu, tak bych musela vzít peníze z obchodu a denní tržba by byla minimální.
Tak vystavte fakturu v červenci - místo pokladního dokladu dejte částečnou úhradu té faktury (třeba těch 5000), denní tržbu mít budete. Zbytek uhradíte pokladním dokladem někdy jindy (kam půjde vložit doklad do řady pokladních dokladů). DPH odvedeno, pán dostane 2 pokladní doklady (na úhradu faktury), ani jeden nepřesáhne 5000 kč.
Já bych ho tlačila k převodu na účet od obce. POkud to není nějaký významný zákazník - tak na to měl myslet dřív. Vy si přiděláváte práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
30. 9. 2013 10:21
Dobrý den,
potřebovala bych poradit s jednou neobvyklou situací. Prodávali jsem na obchodě zesilovač pro kino u kterého je zřizovatel obec, tento zesilovač stál 5.530,- Kč a byl vystaven daňový doklad v hotovosti v červenci letošního roku. Dnes přišel člověk, který zesilovač kupoval s tím, že mu obec nemůže doklad proplatit, protože mají ve vnitřní směrnici, že mohou proplácet v hotovosti do výše 5.000,- Kč. Máme už odvedené DPH za červenec a nevím, jak bych mohla tomuto člověku pomoci. Nenapadá Vás nějaká možnost, jak tento problém vyřešit správně, aby nás potom finančák nepostihoval za špatný postup? Děkuji všem za rady.