Re: Prozrazení zaměstnance
Pochybuji,že jste exekutor ( ten ví, jak toto zjistit), jste-li tzv.oprávněná osoba, musíte se s tím obrátit na soud (aby rozhodl o exekuci). Chcete-li nějak zjistit, zda pracuje tam, co se domníváte, ptejte se jako bankovní úřad ( ověření žadatele o půjčku). To abychom se už fakt báli něco říci:-), to, že někde pracuje je sice osobní údaj, ale nevidím v tom takový malér to potvrdit nebo vyvrátit do telefonu. Jinak jiné údaje (výše mzdy, adresa atd. ) Vám nikdo nesdělí.
to Vám řekli u soudu? to snad ani není pravda, od čeho je soud, který si to má zjišťovat, předat exekutorovi, který má zákonné prostředky ke zjišťování, v tomhle bordelu se snad už nedá vegetit.
Ještě nedostal místo exekuce trest smrti, to by soud mohl taky chtít, abyste ho šla zastřelit.
Já tomu věřím. Před několika lety mé kolegyni, které její exmanžel neplatil alimenty a šla na něj podat oznámení, řekli sami policajti, ať si nejprve sama zjistí, kde pracuje a žije.
Můžete to zkusit i takto: jestli si myslíte, že asi pracuje v té a té firmě a znáte jeho rodné číslo, zavolejte na jeho zdravotní pojišťovnu, představte se jako mzdová účetní té firmy (nachystejte si její IČO, najdete na justice.cz) a řekněte, že si potřebujete ověřit, zda ho máte ve firmě přihlášeného.
Možná se Vám podaří zjistit, co u něj má zdravotní pojišťovna uvedeno (zaměstnání, veden na ÚP, osoba bez příjmů apod.), i když neuvedete konkrétní název firmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
30. 9. 2013 15:35
Dobrý den,
prosím o radu.
Zajímalo by mě, když zavolám účetní do firmy a zeptám se, jestli tam pracuje konkrétní člověk, tak jestli mi to může účetní říct. (Potřebuji to zjistit ohledně exekuce na plat, dotyčný neplatí na dítě a musim zjistit kde pracuje).
Děkuji