OT- úředníci ÚP -přidejte zkušenosti.

• (neregistrovaný)

30. 9. 2013 22:58

Dobrý den,
    zdravím a jdu si trochu postěžovat.
    Zaměstnáváme pár lidí na DPP- zástupy, kteří jsou současně vedeni na ÚP.
    Opakovaně se mi stalo, že dohodář ( vedený na ÚP) si našel (sám jak jinak) místo na "HPP" od 1. - nahlásil na ÚP dopředu a oni vyžadují už třeba 30. potvrzení výdělku (nemám ještě výplaty) a lidem vykládají, že dokud nedodají výdělek a ukončení DPP, tak nemohou nastoupit na HPP.
    Přitom spousta DPP si přivýdělek u nás chce ponechat.
    Takže jsem rozlobena, dneska opět, paní se i rozbrečela, že jim to musí dodat, jinak, že nemůže nastoupit do HPP. Víme všichni, jak se blbě hledá místo a paní je ještě znevýhodněna tím, že je romka ( snaží se a my s ní byli vždy spokojeni). Takže jsme to vyřešily tak, že jsme DPP ukončily dohodou 30.9.( aby měly dámy na ÚP papír) a od 1.10. sjednaly novou.
    Také vykládají lidem, že nemohou mít přivýdělek k ÚP, že jim vezmou podporu a budou muset doplatit zdrav. a soc. pojištění. Nemohu jim pak vysvětlit, že o podporu nepřijdou, jen jim jí pozastaví, že nic platit nebudou, když to paní říkala.
    Přijde mi jako kdyby dámy vlastně vůbec nechtěly, aby si lidi k ÚP pár stovek přivydělali, protože by měly víc práce a papírování.
    Občas mám pocit, že vůbec NEVÍ, a přitom to mají na svých stránkách tak pěkně popsané.
    Mějte se Máňa 123.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).