Pozemky,které zdarma někdo užívá

• (neregistrovaný)

1. 10. 2013 14:06

Jsme sourozenci,žijící v zahraničí a pozemky, které jsme zdědili po rodičích užívají novodobí farmáři.Ale oficiálně je nikdo z nich nemá. Zajímavé, že pole jsou obdělávané. Staré smlouvy jsou neplatné,majitel byl v konkurzu. A zase znovu telefonuji na ruzné adresy, o kterých vím, že tu pudu užívají.Samozřejmě, že se nepřiznají a dokonce je možné, že berou i dotace od státu. Kdybych tam vyčkala, až nějaký kombajn přijede sklidit úrodu určitě bych se dověděla kdo tu pudu moji užívá. Poraďte co dělat.Již za jednu parcelu platím 64,-Kč.Nikdo mně nic neplatí, ani smlouvy neexistují. Jedná se o okolí od Žabčic,Vranovic, Přibic, Ivaň.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 10. 2013 15:14

Lenka F. (neregistrovaný)

Re: Pozemky,které zdarma někdo užívá
      Tady je adresa na Veřejný registr půdy - LPIS:
      http://eagri.cz/public/web/mze/farmar/LPIS/
      Na těchto stránkách můžete zjistit, kdo Vaše pozemky užívá, jestli je na nich někdo jako uživatel zaregistrovaný. Bez registrace v LPIS nemůže na tyto pozemky brát dotace. Pokud se v registru nevyznáte nebo budete chtít zkusit ještě něco dohledat, napište mi sem svůj e-mail a dohodneme se, co bych Vám mohla zkusit najít já. Správně by ale nikoho neměli zaregistrovat jako uživatele pozemků bez doložení nájemní smlouvy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).