Re: Pozemky,které zdarma někdo užívá
Tady je adresa na Veřejný registr půdy - LPIS:
http://eagri.cz/public/web/mze/farmar/LPIS/
Na těchto stránkách můžete zjistit, kdo Vaše pozemky užívá, jestli je na nich někdo jako uživatel zaregistrovaný. Bez registrace v LPIS nemůže na tyto pozemky brát dotace. Pokud se v registru nevyznáte nebo budete chtít zkusit ještě něco dohledat, napište mi sem svůj e-mail a dohodneme se, co bych Vám mohla zkusit najít já. Správně by ale nikoho neměli zaregistrovat jako uživatele pozemků bez doložení nájemní smlouvy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
1. 10. 2013 14:06
Jsme sourozenci,žijící v zahraničí a pozemky, které jsme zdědili po rodičích užívají novodobí farmáři.Ale oficiálně je nikdo z nich nemá. Zajímavé, že pole jsou obdělávané. Staré smlouvy jsou neplatné,majitel byl v konkurzu. A zase znovu telefonuji na ruzné adresy, o kterých vím, že tu pudu užívají.Samozřejmě, že se nepřiznají a dokonce je možné, že berou i dotace od státu. Kdybych tam vyčkala, až nějaký kombajn přijede sklidit úrodu určitě bych se dověděla kdo tu pudu moji užívá. Poraďte co dělat.Již za jednu parcelu platím 64,-Kč.Nikdo mně nic neplatí, ani smlouvy neexistují. Jedná se o okolí od Žabčic,Vranovic, Přibic, Ivaň.