Sdružení FO od 2014

• (neregistrovaný)

2. 10. 2013 9:52

Prosím o názor, sdružení fo bez právní subjektivity -3 členové, vedou daňovou evidenci, ale nevím jak to bude od 2014, sdružení by se mělo nazývat společnost, zda je možné nadále vést daňovou evidenci a zda je nutné změnit smlouvu o sdružení na smlouvu o společnosti.
    Díky Eva

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2013 18:27

martina36 (neregistrovaný)

Re: sdružení FO od 2014
      Dobrý večer, povedlo se vám zjistit nějaký nízor na danou věc? Celkem by mě to také zajímalo.
      Díky za odpověď
      Martina

• 6. 10. 2013 13:29

Eva55 (neregistrovaný)

Zatím nic, ale snažím se hledat. Vznesla jsem dotaz i na daň. poradce, ale také zatím nic.

• 6. 10. 2013 15:02

martina36 (neregistrovaný)

Mě to nedalo a také pátrám, ale také zatím netuším. Pokud něco zjistím, dám vědět. Hezkou neděli

• 7. 10. 2013 11:35

Eva55 (neregistrovaný)

Tak jsem hledala a něco našla
      https://apps.odok.cz/kpl-detail?pid=KORN9BFCL9M2
      Je tam znění zákonných opatření a myslím, že ve vazbě na daň z příjmů ani dph se nic nemění, jen se změnila terminologie. Zajímal mne i zákon o účetnictví, a ten za podmínek uvedených v paragrafu 1 podle mého názoru u možňuje vést daňovou evidenci.
      Tak a teď ještě , jak to bude se smlouvou o sdružení, jestli se bude také muset terminologicky změnit, sepsat nahrazující smlouvu , tak aby vše běželo dál bez jakéhokoli ukončování sdružení. To už bude na právníka.
      Prosím o další reakce
      Eva55

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).