Re: Školení placené zaměstnancem
Jedná se mi o toho OSVČ - on není naším zaměstnancem, ale spolupracuje s nami. Právě on nám vystavil fakturu za školení, ale my jsme již platili fakturu pro firmu, která nám poskytla školitele - cizí osoba. Myslím, že od OSVČ jedině nedaňově nebo se mýlím? Děkuji
Tak proč píšete, že je vašim zaměstnancem? A že mu to proplatíte ve mzdě???
Dobrý den,
nevím kdo psal druhý dotaz, já jsem se ptala na toho zaměstnance, který si platil sám školení a zda mu ho můžeme proplatit ve mzdě pokud je doklad na něho. Za odpověď děkuji, zkusíme se zaměstnancem domluvit, zda by mu doklad opravili. Hezký den
Když mu doklad opraví, tak ten doklad klidně proplaťte z pokladny přímo tomu zaměstnanci nebo to zúčtujte přes 333 (518/333) a zaplaťte ve mzdě nebo přes účet.
Pokud neopraví, tak se bojím, že pokud mu jej proplatíte, že to budete muset přidanit, jako nepeněžní příjem zaměstnanci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 10. 2013 10:19
Dobrý den, mám prosbu setkala jsem se s tím poprvé. Zaměstnanec byl poslán na školení (v rámci své práce), které si platil sám. Nyní donesl doklad o úhradě, který je na jeho jméno a zaměstnavatel by mu toto školení chtěl proplatit ve mzdě. Můžeme mu tento doklad, který není na firmu ale na zaměstnance, proplatit jako nezdanitelné náhrady ve mzdě nebo mu z toho musíme odvést ZP,SP a daň? Děkuji moc.