Osobní certifikát

• (neregistrovaný)

2. 10. 2013 13:12

Mám os. certifikát na OTE-už vím, že ho nemohu použít pro zasílání přehledů na úřady. Jsem zaměstnanec, FO (OTE) a odesílám vše i za manžela FO a syna FO, zatím poštou.
    Teď vůbec nevím jestli je možné zřídit si nový kvalif. certifikát a plné moci ode všech.
    Nebo by bylo lepší datovou schránku (také nevím jestli je to možné) a odesílat za všechny z mé schránky. Pokud je to možné - nebude mi tam chodit i jejich pošta? To bych nechtěla, tak nevím co dělat. Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2013 15:15

Palaa (neregistrovaný)

Re: osobní certifikát
      Asi bych vám doporučila dát dohromady ty plné moci a odesílat z vaší datové schránky. Příchozí pošta určená vašemu manželovi a synovi bude chodit do jejich datovek, pokud mají. Vaše datová schránka bude pouze k odesílání přehledů.
      Zda lze zřídit další certifikát platný pro komunikaci s příslušnými úřady, když už jeden máte, to nevím.:(

• 2. 10. 2013 15:45

V-ěra (neregistrovaný)

Re: osobní certifikát
      Můžete mít certifikátů více - pro komunikaci s OTE a pojišťovnami mám komerční certifikát - obsahuje IČO firmy, kde pracuji jako účetní.
      Mám pak ještě jiný certifikát, který obsahuje mé rodné číslo a ten využívám jako OSVČ při komunikaci s pojišťovnami - každá firma mi podepsala plnou moc a veškeré hlášení pojišťovnám a OSSZ podepisuji tímto druhým certifikátem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).