Re: osobní certifikát
Asi bych vám doporučila dát dohromady ty plné moci a odesílat z vaší datové schránky. Příchozí pošta určená vašemu manželovi a synovi bude chodit do jejich datovek, pokud mají. Vaše datová schránka bude pouze k odesílání přehledů.
Zda lze zřídit další certifikát platný pro komunikaci s příslušnými úřady, když už jeden máte, to nevím.:(
Re: osobní certifikát
Můžete mít certifikátů více - pro komunikaci s OTE a pojišťovnami mám komerční certifikát - obsahuje IČO firmy, kde pracuji jako účetní.
Mám pak ještě jiný certifikát, který obsahuje mé rodné číslo a ten využívám jako OSVČ při komunikaci s pojišťovnami - každá firma mi podepsala plnou moc a veškeré hlášení pojišťovnám a OSSZ podepisuji tímto druhým certifikátem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
2. 10. 2013 13:12
Mám os. certifikát na OTE-už vím, že ho nemohu použít pro zasílání přehledů na úřady. Jsem zaměstnanec, FO (OTE) a odesílám vše i za manžela FO a syna FO, zatím poštou.
Teď vůbec nevím jestli je možné zřídit si nový kvalif. certifikát a plné moci ode všech.
Nebo by bylo lepší datovou schránku (také nevím jestli je to možné) a odesílat za všechny z mé schránky. Pokud je to možné - nebude mi tam chodit i jejich pošta? To bych nechtěla, tak nevím co dělat. Děkuji za odpověď