Elektronický podpis

• (neregistrovaný)

2. 10. 2013 18:54

Dobrý den, asi sem dotaz nepatří, ale nemůže mi někdo poradit, jak se vlastně projeví elektronický podpis na odesílaných dokumentech? Zřídila jsem si elektronický podpis s tím, že budu za firmy odesílat na sociálku, ZP a podobně, ale když připojím k vytvořeným dokumentům např. přihláškám elektronický podpis (certifikát) nic se mi neobjeví, když si to chci vytisknout pro sebe. Vytvořila jsem si i jiný dokument, uložila do PDF a tam někde dole strašně malinkým písmem je jen zmínka, že je podepsán elektronicky a jméno. Ráda bych elektronicky podepisovala i jiné doklady, ale nevím co s tím. Chtěla jsem takto např posílat moje fa které bych podepisovala elektronicky. Nevíte náhodou někdo jak vlastně vypadá dokument, který je elektronicky podepsaný ? Omlouvám se za hloupou otázku, ale nějak s tím elektronickým podpisem stále bojuji. Děkuji všem za případnou radu Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2013 19:46

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Re: Elektronický podpis
      Dobrý den,
      standardně je elektronický podpis na dokumentu neviditelný. Pokud je např. dokument PDF elektronicky podepsán, tak je platnost ověřena např. v Acrobat readeru a to stačí...

• 2. 10. 2013 20:20

HankaSob (neregistrovaný)

Aha, moc děkuji za odpověď. Myslela jsem, že tam bude nějaká zmínka o tom, že je dokument podepsán elektronicky.
      Ještě jednou moc díky. Hanka

• 2. 10. 2013 20:58

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Asi takhle, ono to z principu jde, záleží na programu, kterým se dokument podepisuje... Běžně lze nastavit, aby do dokumentu vložil nějakou viditelnou značku, ale podle mě je to zbytečnost...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).