DPP starobní důchodce 2013

• (neregistrovaný)

3. 10. 2013 10:25

Dobrý den, uvažujeme o zaměstnání starobního důchodce na DPP, bude se jednat o příjem do 10 tis., tudíž jak jsem zjistila nebude odvádět ZP ani SP, pouze zálohovou daň 15% / v případě podeps.prohlášení/, takže ani měsíčně nebude figurovat v přehledech. Co mě jen mate, že jsem se někde dočetla, že by se měl , teď nechápu jestli on, nebo firma , která jej na DPP zaměstná - registrovat na FÚ ?? Můj názor je, že pouze bude uveden za rok 2013 ve vyúčtování záloh.daně, ne?? Prosím, kdo se v zaměstnávání důchodců na DPP orientuje, tak jestli může dát informace, protože některé dostupné informace jsou buď zastaralé, nebo neúplné.
    Moc děkuji ....

Elen

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 10. 2013 10:29

xJ (neregistrovaný)

Re: DPP starobní důchodce 2013
      ano, jestli to není váš první zaměstnanec, tak jste na FÚ jako zaměstnavatel přihlášení

• 3. 10. 2013 10:30

xJ (neregistrovaný)

ještě doplním, že pokud pobíral star. důchod 1.1.2013, tak i při podepsaném prohlášení nebude moci uplatnit slevu na poplatníka

• 3. 10. 2013 10:30

juklik (neregistrovaný)

Musíte mít jako zaměstnavatel registrovaní na FÚ k dani ze závislé činnosti a ke srážkové dani (nepodepsané prohlášení).
      Důchodce na DPP do 10 000 Kč bez SP a ZP, při podepsaném prohlášení poplatníka zálohová daň. Při nepodepsaném do 5000 Kč srážková daň , nad 5000 Kč zálohová daň.
      Jestli pobíral starobní důchod k 1.1.2013, tak nemůže uplatnit slevu na poplatníka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).