Re: Práce přesčas
Třeba to nebyla práce "na příkaz zaměstnavatele nebo s jeho souhlasem". Ať vám to do podkladů k výplatám napíše, že to má být bez příplatku, aby to pak v budoucnu nebylo na vás.
Re: Práce přesčas
Dobrý den, snad mě ostatní neukamenují, ale kdysi jsem tady četla tuto radu-dejte mu do mezd jen hodiny dle úvazku a přesčasové nevykazujte a zaplaťte je formou odměny.
Takto to finančně vyjde nastejno a nebude mít problémy, že neplatíte příplatky za přesčas.
Pěkný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
3. 10. 2013 13:21
Pěkný den všem, zaměstnanec s hodinovou sazbou odpracoval v měsíci září 190 hodin, podle rozvrhu zaměstnance měl odpracovat 181 hodin. Nadřízený nařídil proplatit 190 hodin x sazba. Nic víc. O nějakém příplatku za hodiny navíc nechce slyšet, o náhradním volnu taky ne, vyrovnávací období mu nic neříká. Jak se s tím mám poprat? Děkuji za názory.