Důchodové spoření

• (neregistrovaný)

6. 10. 2013 21:50

Dobrý den,
    zaměstnanec mi donesl oznámení o účasti na důchodové spoření.
    Rozumím tomu správně, že se jedná o II pilíř?
    je zde uvedeno datum s účinností od 1.10.2013, je to tedy od mzdy za 9/13 nebo od mzdy za 10/13?
    Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2013 22:53

iva. (neregistrovaný)

Re: důchodové spoření
      Ano, jedná se o II. pilíř. Podstané je pro Vás rozhodnutí o nabytí právní moci, které dostane zaměstnananec domů v obálce s modrým pruhem (zajímavé je, že ačkoli má moje kamarádka soukromou datovou schránku a rozhodnutí o registraci vlastní smlouvy a nabytí PM očekávala do datovky, přišlo papírově v obálce s modrým pruhem ... to jen tak na okraj).
      Účastníkem se stává od prvního dne měsíce následujícího po nabytí právní moci.
      Nabyde-li právní moc v říjmu, bude účastníkem důchodového spoření od listopadu.
      http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/pojistne/duchodove-sporeni

• 7. 10. 2013 8:13

spořka (neregistrovaný)

Děkuji, nabytí právní moci mám právo vyžadovat? mám přímo od penzijní společnosti oznámení od kdy se stala účastníkem,
      Když je např, datum 1.10. tak první mzda ze které to dělám je za říjen v listopadu?

• 7. 10. 2013 8:48

jasná. (neregistrovaný)

Nabytí právní moci MUSÍTE vyžadovat, protože srážet začnete od prvního dne měsíce následujícího po nabytí právní moci.

• 8. 10. 2013 9:28

CERTIFIKACNI.cz (neregistrovaný)

Ano, první odvod důchodového spoření a snížení důchodového pojištění je poprvé za měsíc říjen - tedy v listopadu.
      Kopii nabytí právní moci si ponechte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).