Výpověď pro nadbytečnost dle § 52 pís.c

• (neregistrovaný)

7. 10. 2013 10:37

Dobrý den,
    jsem zaměstnán od 1.11.2012, od 2.7. do 4.8.2013 jsem byl nemocen, 25.7. jsem převzal na poště výpověď zaměstnavatele pro nadbytečnost, v polovině 09/2013 jsem podal zaměstnavateli nesouhlas, že výpověď je neplatná a aby mě dále zaměstnával, začátkem října jsem převzal výzvu k okamžitému nástupu do zaměstnání a současně opět výpověď pro nadbytečnost. Výpovědní lhůta tak je 11-12/2013. V 07/2013 zaměstnavatel přestěhoval pracoviště na jinou adresu. Místem výkonu práce v Pracovní smlouvě mám přesnou předchozí adresu. Rád bych poprosil o radu: 1. Zda musím docházet na pracoviště, které je jiné, než v Pracovní smlouvě, navíc jsem už musel odevzdat všechny věci, počítač, mobil, vstupní čip-kartu. 2. Jak se počítá délka zaměstnání (kvůli odstupnému), k datu výpovědi, či k datu ukončení pracovního poměru, a má-li vliv délka nemoci. 3. Zaměstnavatel chce dohodu o okamžitém ukončení PP s trojnásobným zvýšeným odstupným; nevím, zda je to přípustné a zdá se mi to málo. Zaměstnavatele rád nemám, dal mi výpověď okamžitě, co jsem mu přinesl víc než 4násobný zisk oproti mým nákladům.
    Děkuji předem za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).