Uplatněná sleva bez potvrzení o studiu

• (neregistrovaný)

7. 10. 2013 18:47

Zaměstnankyně na PP podepsané prohlášení k dani, uplatňuje slevu na 2 děti, jedno nad 18 let - tedy potvrzení o studiu (které mi k dnešnímu dni nepřinesla - kámen úrazu)
    nástup červenec 2013, konec ve zkuš.době, v září, tzn. počítám poslední mzdu.
    Jak jsem již zmíňila, potvrzení o studiu od ní nemám.
    Bohužel (můžu si nadávat sama) jsem ji uplatnila kombinaci slevy na dani + bonusy za měsíce, které u nás pracovala za obě dvě děti, tzn.
    7/13 částku 2.234 (1.117 bez potvrzení)
    8/13 částku 2.234 (1.117 bez potvrzení)
    Mám poslední šanci to opravit v poslední mzdě za září, jak mám postupovat?
    obecně má nárok za 3 měsíce na 3 x 1.117 Kč
    Já jsem ji už uplatnila 4 x 1.117 Kč.
    Mohu za září navýšit zálohu na daň o 1.117 Kč?
    Roční vyúčtování pravděpodobně dělat nebudu, ale když budu vystavovat potvzrní o příjmech a sražených zálohách, aby to na roční nárok sedělo.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 10. 2013 19:48

xJ (neregistrovaný)

Re: Uplatněná sleva bez potvrzení o stud
      A potvrzení na červenec a srpen, tedy na předchozí školní rok, o studiu máte? Jestli ne, tak na toto dítě nenáleželo zvýhodnění ani bonus za všechny měsíce a musíte to opravit.

• 7. 10. 2013 19:59

Zuzana j (neregistrovaný)

Nemám žádné potvrzení o studiu, slíbila, že přinese, ale k dnešnímu dni se tak nestalo a já ji počítám poslední mzdu.
      Takže v měsíci září neuplatním žádnou slevu (ani na to mladší dítě) a naopak jí ještě zvýším zálohu o částku 1.117 kč?
      Tak docílím správného výsledku "matematicky" - bude ji vlasntě uplatněna 3x sleva celkem na to mladší dítě.
      Ale jestli to takto mohu provést z pohledu mzdového?

• 7. 10. 2013 20:08

xJ (neregistrovaný)

z pohledu mzdového jste povinna srazit přeplatek na dani viz § 38i
      zákona o daních z příjmů, já si dělám vždycky přehled na papír mělo být a bylo podle jednotlivých měsíců, přeplatek srazím a papír s výpočtem si založím, až příjde kontrola, protože za několik let už si nevzpomenu, proč a jak jsem co dělala

• 7. 10. 2013 20:14

Zuzana j (neregistrovaný)

děkuji moc krát

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).