Re: Uplatněná sleva bez potvrzení o stud
Nemám žádné potvrzení o studiu, slíbila, že přinese, ale k dnešnímu dni se tak nestalo a já ji počítám poslední mzdu.
Takže v měsíci září neuplatním žádnou slevu (ani na to mladší dítě) a naopak jí ještě zvýším zálohu o částku 1.117 kč?
Tak docílím správného výsledku "matematicky" - bude ji vlasntě uplatněna 3x sleva celkem na to mladší dítě.
Ale jestli to takto mohu provést z pohledu mzdového?
Re: Uplatněná sleva bez potvrzení o stud
z pohledu mzdového jste povinna srazit přeplatek na dani viz § 38i
zákona o daních z příjmů, já si dělám vždycky přehled na papír mělo být a bylo podle jednotlivých měsíců, přeplatek srazím a papír s výpočtem si založím, až příjde kontrola, protože za několik let už si nevzpomenu, proč a jak jsem co dělala
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
7. 10. 2013 18:47
Zaměstnankyně na PP podepsané prohlášení k dani, uplatňuje slevu na 2 děti, jedno nad 18 let - tedy potvrzení o studiu (které mi k dnešnímu dni nepřinesla - kámen úrazu)
nástup červenec 2013, konec ve zkuš.době, v září, tzn. počítám poslední mzdu.
Jak jsem již zmíňila, potvrzení o studiu od ní nemám.
Bohužel (můžu si nadávat sama) jsem ji uplatnila kombinaci slevy na dani + bonusy za měsíce, které u nás pracovala za obě dvě děti, tzn.
7/13 částku 2.234 (1.117 bez potvrzení)
8/13 částku 2.234 (1.117 bez potvrzení)
Mám poslední šanci to opravit v poslední mzdě za září, jak mám postupovat?
obecně má nárok za 3 měsíce na 3 x 1.117 Kč
Já jsem ji už uplatnila 4 x 1.117 Kč.
Mohu za září navýšit zálohu na daň o 1.117 Kč?
Roční vyúčtování pravděpodobně dělat nebudu, ale když budu vystavovat potvzrní o příjmech a sražených zálohách, aby to na roční nárok sedělo.