Přenesená daňová povinnost POHODA

• (neregistrovaný)

8. 10. 2013 13:26

Dobrý den, jsem v koncích :( a potřebuji radu.
    Mám fakturu od firmy (plátce DPH), tudíž použiji přenesenou daňovou povinnost. Jsem živnostník a učtuji v programu POHODA. Zaúčtovala jsem tedy částku za zemní práce jako ostatní výdaj,členění DPH jsem dala PDpdp a částku jsem uložila včetně DPH (11.887,- 2.496,27,- 14.383,27,- Kč). Je to správně? Když chci zkontrolovat jak mi vychází DPH, tak mi to v přenesené daňové povinnosti hází 0,-. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 10. 2013 13:30

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Re: Přenesená daňová povinnost POHODA
      Přesný postup najdete zde http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/237/Jakym-zpusobem-je-mozne-evidovat-v-programu-POHODA-preneseni-danove-povinnosti-z-pohledu-odberatele-od-verze-10200/?id=2360

• 8. 10. 2013 13:32

mirka.p (neregistrovaný)

Re: Přenesená daňová povinnost POHODA
      Nejsem teď u PC, kde mám Pohodu, ale snad si to pamatuji, kdyžtak mě někdo opraví.
      Fakturu účtuji BEZ DPH, tedy jen základ 11.887 a DPH 0. Do členění DPH dávám bez DPH ( nevím přesně, jak se ta zkratka jmenuje). Fakturu uložím a postavím se na ni a nahoře na liště si otevřu záznam a tam je někde řádek, který by se měl jmenovat samovyměření DPH nebo podobně, na to klikněte a to vás dále navede, jak vyměříte DPH na vstupu i na výstupu, jen je třeba si tam dobře nastavit předkontaci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).