Re: vklad HIM majitele do firmy
Špatně jsem se vyjádřila, mohu mu to uznat jako nákup na 042/321?
A teď auktálně pro odpočet DPH, je tato kupní smlouva bez DIČ firmy, dostačujicí?
Jak si mám vysvětlit §73 bod 5) Neobsahuje-li doklad pro prokázání nároku na odpočet daně všechny předepsané náležitosti daňového dokladu, lze nárok prokázat jiným způsobem.
děkuji za trpělivost.
Re: vklad HIM majitele do firmy
Proč nepožádá prodejce, ať opraví kupní smlouvu na s.r.o.? nejjednodušší řešení a vy nebute mít problém s účtováním ani DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
8. 10. 2013 13:50
Jednatel a jediný majitel s.r.o. má sídlo firmy ve svém rodinném domě. Přinesl mi kupní smlouvu o zakoupení regálů do dílny spolu s paragonem o zaplacení. DPH je sice vyčísleno . .. ALE, v kupní smlouvě je uveden jako odbřeatel ON (ne firma) a tím pádem není ani DIČ firmy. Mám za to, že nemůžeme uplatnit odpočet DPH, do firemního majetku mu to ale vložím a budu odepsiovat.
Vlastně "jediný" problém v možnosti odpočtu DPH je, že nesepsal kupní smlouvu (příp.daň.doklad) na firmu. Chápu to správně?
Předem děkuji.