Re: Kancelář ve vlastním RD-výdaje
Vždycky tam bude prostor k diskuzi. Ať to uděláte jakkoliv, vždy může mít FU výhrady a pochybnosti. Můžete to udělat podle podlahové plochy , počtu pracovních dnů v roce apod. Hlavně to spočítejte , dojděte k tomu nějakým logickým způsobem a tento způsob výpočtu si dobře popište ....mě to vyřešily výdaje procentem z příjmů a nemusím nic prokazovat.
Hlavně si nezapomeňte podat novou daň z nemovitosti .
Ano musíte vyčlenit část jako nebytový prostor.
V nedávné diskusi na toto téma zde jsem četla i názor, že je třeba nahlásit poskytovateli elektřiny a tepla, změnu užívání prostor a platit energie "podnikatelskými tarify".
Ale! je to individuální, řekla bych, každý berní úředník Vám to může posoudit jinak. Mně to třeba u klienta prošlo u kontroly a to byl v nájemním bytě a energie platil se sazbou pro domácnosti....
Záleží na odvaze :o)
>Ano? já myslím, že je to tak, jak psala Katka2, bez nahlášení změny na nemovitostech to FÚ vyloučí.....
>Ano, úplně zjednodušeně: úplně běžně dávám klientům do
>DPH či daň. uznatelných výdajů kancelářský nábytek,
>koberec, varnou konvici, křeslo pro hosta :o) a pod.
>>Ano? já myslím, že je to tak, jak psala Katka2, bez
>>nahlášení změny na nemovitostech to FÚ vyloučí.....
Já mám právě jinou zkušenost, mně to z daňově uznatelných výdajů ani z DPH nevyloučili.
>
>
>>Ano, úplně zjednodušeně: úplně běžně dávám klientům
>>do
>>DPH či daň. uznatelných výdajů kancelářský nábytek,
>>koberec, varnou konvici, křeslo pro hosta :o) a pod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
9. 10. 2013 7:41
Dobrý den,
chtěla bych si zřídit kancelář doma ve svém domě. Vyčlením na to jednu místnost. Můžete mi prosím poradit, co vš si můžu dát do nákladů? Předpokládám, že vybavení, jako nábytek a koberec ano, ale jak je to třeba s elektřinou a topením? Moc prosím zkušené o radu.
Děkuji a přeji hezký den.