Re: exekuce
můžete mi poradit nějaký odkaz na exekuce, kde bych našla i příklady. Hlavně co se týká výživného. Setkala jsem se z názorem, že bych měla srážet rovným dílem na výživné tak na přednostní pohledávku, jak jsem psala. Děkuji
Re: exekuce
Dochází-li ke srážkám z druhé třetiny zbytku čisté mzdy (na přednostní pohledávky), uspokojí se z ní nejprve bez zřetele na pořadí pohledávky výživného (mají zvláštní postavení) a teprve pak podle svého pořadí ostatní přednostní pohledávky. Nepostačí-li druhá třetina k uspokojení všech pohledávek výživného, uspokojí se nejprve běžné výživné všech oprávněných (to má absolutní přednost) a pak teprve nedoplatky výživného za dřívější dobu (dlužné výživné). Dlužné výživné se uspokojuje podle poměru běžného výživného, tj. opět bez ohledu na pořadí. Nebylo-li by však z druhé třetiny kryto ani běžné výživné všech oprávněných, rozdělí se mezi ně částka sražená z druhé třetiny poměrně podle výše běžného výživného bez ohledu na výši nedoplatků.
http://www.vyplata.cz/vyplatamzdy/postuppriprovadenisrazekzemzdyajejichrozsah.php
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
9. 10. 2013 8:40
Dobrý den, prosím o kontrolu. Zam-nec platí výživné na jedno dítě 1.500,-kč, přišla nám v říjnu přednostní exekuce, která se řídí dřívějším datem než výživné. zam-nec nemá vyživovací povinnosti na další osoby,má čistou mzdu 9.300,-kč nezabavitelná část je 7.144,-kč - 2/3 jsou 2.156,-kč. Srazím 1/3 1.080,-kč na výživné a 1/3 1078,-kč na přednostní pohledávku?