Re: Důch. pojištění-prosím ještě
Děkuji Vám paní Líbo za odkaz na §11. Ještě hledám možnost, jestli neexistuje šance, že bych si chybějící dobu doplatila? Nemohu to najít, a lhůta pro dobrovolné pojištění je zřejmě definitivně pryč. Bohužel mě ukecali :-) a já zůstala ve firmě jako poslední a vyřizovala mzdovou agendu všech za-ců a násl. spolupracovala s ÚP, který doplácel dlužné mzdy. Všichni zam-ci skončili PP o 2 - 3 měsíce dříve včetně představenstva a ostatních členů doz. rady. Chybí mi 5 měs. zatímco ostatním max.3. Každopádně to byla užitečná životní zkušenost. Moc Vám děkuji :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
9. 10. 2013 9:52
Prosím o radu. V r.2011 jsem byla členem doz.rady a.s. Firma neměla v té době už rok zakázky, v r.2011 šla do insolvence. Posledního půl roku neměla na úhradu soc. pojištění za zaměstnavatele, dali jsme přednost tomu, aby cca 70 zaměstnanců mělo až do konce výplaty. Na informativním os. listu důch. pojištění mám nepojištěno 5 měs. U firmy jsem byla současně v pracovním poměru a za členství v doz. radě jsem měla symbolickou měsíční odměnu. Je správně chybějících 5 měsíců? Kde je prosím v zákoně uvedeno, že pokud jsem byla členem stat. orgánu a firma neodváděla soc. poj. za za-tele, tak jsem nebyla pojištěná? Doplatit si těchto 5 měsíců také už asi nemohu, roční lhůta už je pryč. Domnívali jsme se, že insolvenční správce doplatí dlužné pojistné za zaměstnavatele, ale ten nám sdělil, že toto rozhodně doplácet nebude, i když prostředků zůstalo ve firmě víc než dost-skončily nějaké bank. záruky ze zahraničí apod. Moc děkuji za každou radu a vysvětlení.